Gündem
  • 24.1.2023 14:11

Yüzde 1'lik 4 parti CHP listesinden seçime girecek.. İşte alacakları vekil sayısı

6'lı masada vekil pazarlıkları! Seçime nasıl girecekler? Yüzde 1'likler için formül bulundu...

Son dakika haberi: 6'lı masada vekil pazarlıkları başladı. Yüzde 1'lik Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'ye 25 kişilik vekil kontenjanı açılacak. Bu partilerin adayları seçilecek sıralardan CHP listesinde yer alacak.Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye'nin sandık başına gideceğini duyurdu.

Başkan Erdoğan'ın açıklaması sonrası 6'lı masada pazarlıklar hız kazandı. Cumhurbaşkanı'nı 6 genel başkanın yönetmesini vaat eden masada, vekillik pazarlığı da kıran kırana geçecek gibi. İYİ Parti seçime kendi listesi ile girecek. Yüzde 1'lik partiler ise CHP listesinde seçilecek sıralardan adaylarını gösterecek.

SEÇİM 14 MAYIS'TA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 2023'te Türkiye'nin sandık başına gideceğini duyurdu. Başkan Erdoğan'ın açıklaması sonrası Türkiye'de seçim gündemi hız kazandı.

6'LI MASADAN HALA ADAY ÇIKMADI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Erdoğan'ın karşısına 6'lı masadan henüz bir aday çıkabilmiş değil. Masa adaylık konusunu 30 Ocak'taki 11'inci toplantısında ele alacak.

Güncellenme Tarihi : 25.1.2023 00:20

İLGİLİ HABERLER