Medya
  • 1.5.2018 02:52

Zaman Gazetesi davasında FETÖ'cüler ucuz kurtuldu

Zaman gazetesinin eski çalışanları için karar verildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kapatılan Zaman gazetesinin eski çalışanlarından oluşan 18 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Karara göre 10 sanık “Silahlı terör örgütü üyesi olmak ve üye olmadan yardım” suçlarından 3’er yıldan 9’ar yıla kadar değişen hapis cezasına çarptırıldı. 5 sanığa beraat verilirken; 3 sanığın dosyası ise ayrıldı. Davada, tüm sanıkların darbeye teşebbüs suçlarından ise beraatine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 9’u tutuklu, toplam 15 sanık katıldı. Duruşmada, sanıklar esas hakkındaki mütalaaya karşı son savunmalarını yaptı. Daha sonra mahkeme heyeti, kararını açıkladı.


Mahkeme heyeti, tüm sanıkların “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve ” Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından beraatine hükmetti.

10 SANIĞA CEZA

Heyet, “Silahlı Terör örgütüne üye olma” suçundan sanıklardan Hakan Taşdelen, Ahmet Metin Sekizkardeş, Faruk Akkan’a 9 yıl hapis cezası verdi. Sanık Osman Nuri Arslan, Ahmet İrem ve Yüksel Durgut ise 7 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Murat Avcıoğlu ise “Örgüte üye olmamakla birlikte bilerek isteyerek yardım” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilirken; sanıklar Cuma Kaya, Alaattin Güner, Hüseyin Turan aynı suçtan 5’er yıl hapis cezasına çarptırılarak tahliyelerine karar verildi.

Güncellenme Tarihi : 1.5.2018 02:57

İLGİLİ HABERLER