Gündem
  • 6.6.2023 00:18

Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan Hizbullah iddiasına çok net yanıt

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, A Haber’de yaptığı açıklamada partisinin Hizbullah’la ilişkili olduğuna ilişkin iddialara son noktayı koydu. Partisinin hiçbir örgütle ilişkisi olmadığını vurgulayan Yapıcıoğlu, “Hizbullah'ın devamı değiliz. Asla böyle bir şey yok.” dedi.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, A Haber ekranlarında yayınlanan Melih Altınok'la Sebep-Sonuç programına konuk olarak gündeme dair önemli açıklama bulundu.

"'MECLİS'TE YEMİN ETMEYECEKLER' YALANINI SÖYLEDİLER"

Seçim döneminde partisinin ropaganda malzemesi yapıldığı söyleyen Yapıcıoğlu, "Yemin etmeyeceğimizi söylediler yalan söylediler. Biz parlamentoya girdik ve milletimiz için her şeyi yapacağız. Yemin etmeyecekler dediler bu yalanı söylediler. HÜDA-PAR kadınların çalışmasını istemiyor dediler. Bu da tamamen yalan. Asla böyle bir şey yok. Böyle haberleri gördükçe gülüyoruz." dedi.

"LEGAL VE İLLEGAL HİÇBİR ÖRGÜTLE ORGANİK BİR İLİŞKİMİZ YOK"

Hizbullah'ın devamı olmadıklarının altını çizen Yapıcıoğlu, "2012 yılında partiyi kurduk. Mustazaflar Derneği'nin devamı olduğumuzu söylediler ve bu derneğin Hizbullah ile bağlantısı nedeniyle kapatıldığını söylediler. Ama şunu atladılar. O kapatma kararı FETÖ'cü yargıçların kararıydı ve bu karar yargıdan döndü. Bu dernek zaten şu an açık . Bizim legal ve illegal hiçbir örgütle organik bir ilişkimiz yok." ifadelerini kullandı.

"SAHİPLENİLMEYİ, SAHİPLENDİRME OLARAK ÇARPITIYORLAR"

Muhalefetin çarpıttığı "Kadınların sahiplendirilmesi" yalanına değinen Yapıcıoğlu şunları kaydetti:

Parti programımızda yer alan maddede "Varisleri olmayan ve ya bulunamayan kişilerin bıraktığı miras , devlet hazinesine değil fakirlere bırakılmalı veya sadece fakir gençlerin evlendirilmesi, yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi ve yetimlerin bakımı gibi alanlarda kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona devredilmelidir"

Türkçe bilen herkes bunu anlar. Burada sahiplenilmeyi, sahiplendirme olarak çarpıtıyorlar. Bu kadınlara destek çıkılsın bunu devlet yapsın. Biz bunu pozitif ayrımcılık için söyledik. Bu yalanı söyleyenler kadınlara hakaret ettiler.

Güncellenme Tarihi : 6.6.2023 00:20

İLGİLİ HABERLER