Zelenskiy: F-16'lar Ukrayna'da

2 dk okuma
Zelenskiy: F-16'lar Ukrayna'da

Hızlı Özet

Ukrayna ile Rusya arasında 2 yıldan fazladır süren savaşta, batılı ülkelerin söz verdiği F-16'lar, törenle teslim edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, F-16 savaş uçaklarının teslim edildiğini açıkladı.

Ukrayna ile Rusya arasında 2 yıldan fazladır süren savaşta, batılı ülkelerin söz verdiği F-16'lar, törenle teslim edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Hava Kuvvetleri Günü kapsamında düzenlenen törende konuştu.

Zelenskiy, ABD yapımı F-16 savaş uçaklarını uzun süren müzakereler sonucu teslim aldıklarını belirtti.

"JETLERDE USTALAŞAN ASKERLERİMİZLE GURUR DUYUYORUM"

Zelenskiy,

Havacılığımızın yeteneklerini güçlendirmek, hava savunmamızın, savunma kuvvetlerimizin yeteneklerini güçlendirmek için yüzlerce toplantı ve müzakere yaptık. Yanıt olarak sık sık ‘imkansız’ kelimesini duyduk. Ancak savunma ihtiyacımızı karşıladık ve artık bu gökyüzümüzdeki bir gerçeklik. F-16’lar Ukrayna'da. Bunu sağladık. Bu jetlerde ustalaşan ve bunları ülkemiz için kullanmaya başlayan askerlerimizle gurur duyuyorum ifadelerini kullandı.

"EK SAVAŞ UÇAKLARINI BEKLİYORUZ"

F-16 uçağı ve eğitimli pilot sayısının halen yetersiz olduğunu vurgulayan Zelenskiy, ek savaş uçakları beklediklerini ve Ukraynalı pilotların eğitimlerinin sürdüğünü aktardı. Zelenskiy ayrıca, komşu ülkelerin kendilerine doğru uçan Rus füzelerini vurmalarını sağlamak için çaba gösterilmesi gerektiğini de kaydetti. Zelenskiy,

Bugün böyle bir koalisyon eksik. Çünkü komşu bir ülkenin füzeleri düşürmemize yardım etmesi büyük bir sorumluluk. Yine de bunun kesinlikle uzun zaman önce yapılması gerektiğine inanıyorum. Sanırım bu karar ortaklarımız için zor olacak, onlar askeri gerilimin artmasından korkuyorlar ama biz buna karşı mücadele ediyoruz dedi.

“DANİMARKA, HOLLANDA VE ABD'YE MİNNETTARIM”

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise,

F-16'lar konusunda gerçekten yardımcı olan tüm ortaklarımıza, uçak talebimizi ilk kabul eden ülkeler Danimarka, Hollanda ve ABD'ye minnettarım

ifadelerini kullandı.

Ukrayna'ya verilen F-16 savaş uçaklarının sayısı ise bilinmiyor.

 

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber 708 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

25 yıldır çözülemiyor! 11 Eylül günü Trump neredeydi?
Dünya

25 yıldır çözülemiyor! 11 Eylül günü Trump neredeydi?

ABD Başkanı Donald Trump, 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından nerede olduğu ve ne yaptığına ilişkin ‘şüpheli beyanlarda bulunduğunu’ öne süren New York Magazine haberine tepki gösterdi. Haberi 'yalan' olarak nitelendiren Trump, "Kimsenin aklına ilk olarak benim geleceğimi sanmıyorum ama oradaydım." diyerek dergiden söz konusu içeriği geri çekmesini istedi.

Habervitrini11655 Görüntüleme
Trump'ın en büyük korkusu menüsünü belirliyor
Dünya

Trump'ın en büyük korkusu menüsünü belirliyor

ABD Sağlık Bakanı Kennedy, Başkan Trump'ın seyahatlerdeki beslenme alışkanlıklarına ilişkin dikkat çeken ayrıntılar paylaştı. Trump'ın uçağında "kutu üstüne kutu McDonald's" gördüğünü söyleyen Kennedy, ABD Başkanı'nın seyahatlerde gıda zehirlenmesinden çekindiği için büyük restoran zincirlerini tercih ettiğini anlattı.

Habervitrini10753 Görüntüleme
Fotoğraflarla dünyada aniden ortaya çıkan Devasa obruklar
Dünya

Fotoğraflarla dünyada aniden ortaya çıkan Devasa obruklar

Çin'in Hainan eyaletine bağlı Haikou kentinde, şiddetli yağmurların ardından bir otoparkta oluşan çukura saplanan arabaları izleyen insanlar

Habervitrini12576 Görüntüleme
Suriye'de şiddetli patlama! Çok sayıda yaralı var
Dünya

Suriye'de şiddetli patlama! Çok sayıda yaralı var

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde bir mühimmat deposunda sebebi henüz bilinmeyen bir patlama meydana geldiği bildirildi. Olayın ardından bölgeye ekipler sevk edilirken, patlama sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı aktarıldı.

Habervitrini10746 Görüntüleme