Zeytinliklerle ilgili flaş son dakika gelişmesi

1 dk okuma
Zeytinliklerle ilgili flaş son dakika gelişmesi

Hızlı Özet

Öne çıkan çözüm önerilerinden biri ise zeytinlik bölgelerini etkileyecek sanayi tesislerinin önceden ilan edilmesi ve zeytinliklerde kurulacak sanayi tesislerine ilişkin kararı alacak 11 kişilik kurulda sektörden temsilcilerin de yer alması.






AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş üretim Paketi'nin ikinci maddesi olan zeytinlikle ilgili düzenleme komisyona çekileceğini açıkladı. Böylece zeytinliklerle ilgili düzenleme geri çekildi ve tasarı komisyonda yeniden görüşülecek



Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün grup toplantısında "Eğer üstün kamu yararı varsa bu gerçekleşecek" sözleriyle düzenlemede değişiklik yapılabileceğinin sinyalini vermesinin ardından taraflar dün Meclis'te bir araya geldi. AK Parti Grup Yönetim Kurulu Salonu'nda yapılan toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Mehmet Muş ile sektör temsilcileri katıldı.



ÖNERİLER GÖRÜŞÜLDÜ



Edinilen bilgilere göre toplantıda, zeytincilerin tamamen hükümet tasarısından çıkarılmasını istediği düzenlemede değişiklik yapılması gündeme geldi. Buna göre söz konusu düzenleme ya daha sonra yeniden düzenlenmek üzere tasarıdan çıkarılacak ya da tasarı üzerinde değişikliğe gidilecek. Öne çıkan çözüm önerilerinden biri ise zeytinlik bölgelerini etkileyecek sanayi tesislerinin önceden ilan edilmesi ve zeytinliklerde kurulacak sanayi tesislerine ilişkin kararı alacak 11 kişilik kurulda sektörden temsilcilerin de yer alması.




Bu haber 728 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hava tersine dönüyor! Sıcaklıklar bir anda düşecek!
Gündem

Hava tersine dönüyor! Sıcaklıklar bir anda düşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yeni hava durumu raporunu değerlendirdi. Özdemirci, hava sıcaklığının hafta başından itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağını belirtti.

Habervitrini12156 Görüntüleme
Okullarda güvenlik seferberliği! Bakan Çiftçi tedbirleri sıraladı
Gündem

Okullarda güvenlik seferberliği! Bakan Çiftçi tedbirleri sıraladı

2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde, milyonlarca öğrenci ve öğretmenin huzurla okula gidip gelmesi için okul ve çevrelerinde uygulanacak güvenlik tedbirleri artırıldı. Tedbirleri açıklayan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 81 ilde emniyet ve jandarmanın sahaya indiğini, asayiş, narkotik ve trafik denetimlerinin sıklaştığını duyurdu. Bakan Çiftçi “81 ilimizde 31 bin okul bahçe görevlisi için planlamamızı tamamladık. 2 bin 804 el dedektörü tedarik ettik. Gayemiz çok açık; çocuklarımız güven içinde eğitim görsün, anne babalarımızın gözü arkada kalmasın” dedi.

Habervitrini10195 Görüntüleme
İşte dar gelirliye kiralanacak evler! İşte İstanbul’daki TOKİ konutları
Gündem

İşte dar gelirliye kiralanacak evler! İşte İstanbul’daki TOKİ konutları

İstanbul’da dar gelirli vatandaşların uygun fiyatlarla konuta erişimini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen kiralık sosyal konut projesinde ilk evlerin görüntüleri ortaya çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir’deki örnek daireleri paylaşarak vatandaşlara konutların nasıl olacağını gösterdi.

Habervitrini13860 Görüntüleme
Bakan Fidan'dan 'SDG' ve 'İsrail' mesajı! "Fesih derhal hayata geçirilmeli"
Gündem

Bakan Fidan'dan 'SDG' ve 'İsrail' mesajı! "Fesih derhal hayata geçirilmeli"

Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan, Şam'da yaptığı açıklamada SDG'nin fesih kararının önemli olduğunu vurguladı. "Bu adım zaman geçmeden sahada hayata geçmelidir" diyen Fidan, "İsrail bölgede tehdit oluşturuyor. İsrail'in adımları terörle mücadeleye zarar veriyor" ifadelerini kullandı. Fidan ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'yi ziyaret edeceğini ve hazırlıkların sürdüğünü açıkladı.

Habervitrini12162 Görüntüleme