ZICO, DERBİ MAÇLA İLGİLİ İDDİALI KONUŞTU
İSTANBUL - FB TV'de yayınlanan 'Zico İle Teknik Analiz' programında açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Arthur Zico, Beşiktaş maçıyla ilgili olarak, "Bizim için çok önemli bir maç. Her şeyden önce bu maçın adı, bir derbi maçı. Bizim bu maçtan galibiyetle ayrılmamız gerekiyor. Kendi evimizde oynayacağımız bir maçtan galibiyetle ayrılmamız hem ligdeki durumumuz adına hem de ezeli rakibimizle oynadığımız bir maçtan galip ayrılıp, onların önüne geçmemiz adına çok önemli. Kendi ritmimizi, kendi oyunumuzu oynamayaçalışacağız. Oyunumuzu rakibimize kabul ettirmeye çalışacağız. Oyun içerisinde bizim adımıza olumlu şeyler yapıp, skoru da kendi adımıza olumluya çevirip, bu maçtan galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Derbi maçlarda dikkatli olmak ve ayrıntılara önem vermek gerektiğini ifade eden Zico, "Bu maçta özellikle fırsatları iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü Beşiktaş takımını geçen yılla karşılaştırdığımızda, kadroda ve oyun mantığında değişiklikler olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda bizim gibi Şampiyonlar Ligi'nde kendini yer arayan, başarılar isteyen bir ekip. Bu bakımdan da sadece fiziksel olarak değil, duygusal olarak da bir etkileşim var futbolcularda. Duygusal bakımdan da yoruluyorlar.
Derbi maçlarda herhangi bir sonucu görebilirsiniz. Yapacağınız ufak hatalar, sizin için olumsuz sonuçlar doğurabileceği gibi, yapacağınız olumlu şeyler de sizin için çok olumlu skorlar doğurabilir. Bu bakımdan oyun içinde dikkatli olmalıyız. Derbi maçlarda dikkatli olmak ve ayrıntılara önem vermek gerekiyor" dedi.
Fortis Türkiye Kupası'nda oynadıkları Gaziantepspor maçı ve Vederson'un bu maçta verilmeyen golünü de değerlendiren Zico, bu maça sürdüğü kadroyu risk olarak görmediğinin altını çizdi. "Maça sürdüğüm kadroyu risk olarak görmüyorum. Bu futbolcular Fenerbahçe'nin futbolcularıdır ve bu nedenle her zaman üst kategoride futbolculardır" diyen Brezilyalı teknik adam, "Gaziantepspor maçını kazanmamız bizim açımızdan Türkiye Kupası'na iyi bir başlangıç yapmak için önemliydi. Galibiyet için hazırlandık. Pozisyon
bakımından kısır geçen bir maçtı açıkçası. İki takım adına da böyleydi. Daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir maçtı. Maç içinde maalesef atabildiğimiz sadece bir gol var. O attığımız gol de maalesef, normalde işi orada o golü vermek olan hakemler tarafından maalesef görülemedi ve verilmedi. Normalde bu tip pozisyonların doğru pozisyon alınarak, doğru yerde bulunarak verilmesi gerekiyor. Hani santimetrelerle ölçülen bir pozisyon olsa belki tamam diyebilirsiniz ama top yarım metre içeride. Böyle
olunca da insan gerçekten üzülüyor. Çünkü, bu kadar kısır geçen bir maçta, özellikle de bulduğunuz bir golün de verilmemesi insanı üzüyor. Biz 3 puanla ayrılabilirdik. Maçın geneline baktığınızda takımımız iyi bir mücadele, iyi bir savaş gösterdi. Çok fazla yaratıcı olamadık maç içinde. Bizim istekli olduğumuz anlarda da Gaziantepspor ekibi iyi bir direnç gösterdi. Sonuçta, iki takım da beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı. Vederson'un çektiği şuttaki gol pozisyonu sırasında Colin, öyle bir açıdaydı ki,
normalde Colin'in bulunduğu açıda yan hakemin bulunması gerekiyordu. Hatta şut çekilip top içeri girdikten sonra Colin direk gol sevincini yaşamaya başladı o anda. Normalde yan hakemin orta sahaya doğru koşması gerekiyordu. Fakat, bu maalesef olmadı ve dolayısıyla orta hakem golü veremedi. Gerçekten bu durumlar beni çok sinirlendiriyor açıkçası. Bu durumları görünce çok sinirleniyorum. Maç içerisinde bazı pozisyonlar vardı ki ofsayt pozisyonları vardı mesela. İlk yarıda İlhan'ın bir ofsayt pozisyonu vardı.
Biz orada pozisyonun tekrarını izlemememize rağmen, orada ofsayt olmadığını görebildik. Aynı şekilde ikinci yarı Deivid'in bir ofsayt pozisyonu vardı ki, bizim görüşümüze göre değildi. Sonradan baktığımızda ofsayt olmadığını gördük. Bu tip pozisyonları gördüğü zaman, insan sakin olamıyor. Neden diye soruyor insan kendi kendine. Çünkü basit pozisyonlarda, faul pozisyonlarında, ofsayt pozisyonlarında çok net karar verilebiliyor ama, çok net bir gol olduğu zaman, o anda, o gerçek kararı verip, gol diye orta
sahaya gidilmiyor ya da böyle bir karar çıkmıyor. Gerçekten bunları görünce de insan sakin olamıyor açıkçası. Nasıl penaltı, ofsayt, faul görüldüğü zaman veriliyorsa, ya da yan hakem yardım ediyorsa, mutlaka ve mutlaka bu tip pozisyonlar da verilmesi gerekir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe aleyhine yapılan hakem hatalarıyla ilgili olarak ise Zİco, "Futbolcularım da çok iyi bilirler ki, bu tip pozisyonların saha içerisinde bizi etkilememesi adına ben futbolcularımla hep şunu konuşuyorum. Saha içindeki hakem kararları, o anda sizin sinirlenmenize yol açmasın diyorum. O anda sizin futbolunuza engel olmasın diyorum. Çünkü benim futbolcum sahaya çıktığında kesinlikle penaltı kazanmak için çıkmıyor. Benim futbolcum, futbol dışında başka bir şey yapmak için çıkmıyor. Benim futbolcum,
sahaya benim söylediklerimi yapmak ve futbol oynamak için çıkıyor. Çünkü hakem kararlarına, dış etkenlere takıldığınız zaman, asıl yapmanız gereken şeyi unutursunuz. Ben futbolcularıma daima bunu aktarıyorum. Bizim işimiz futbol oynamak. İşimiz kesinlikle takımıza haksız penaltılar kazandırmak ya da değişik oyunlar oynamak değil. Biz sadece futbol oynamak istiyoruz. Takımımızı her ne kadar skorlar etkilese de, biz oyuncularımızı sinirlenmemeye çağırıyoruz. Bu tip konuların, hakeme itiraz konularınrfdna da
böyleydi. Daha çok ortın, özellikle yönetimimizi ilgilendirdiğini, onların gerekli açıklamaları ve tepkileri gzsef atabildiğimiz sadece bir gol var. O attığımızöstereceğini her zaman futbolcularımıza söylüyoruz" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:48