Gündem
  • 10.12.2023 00:44

Zonguldak’ta heyelan faciası: Ev toprak altında kaldı, 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağmur sonrası meydana gelen heyelanda anne ve oğlunun bulunduğu tahmin edilen ev yıkılarak toprak altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları için bölgeye ekipler sevk edildi. Kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgede ikinci heyelan meydana geldi. Kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler, ikinci büyük heyelanda toprak altında kaldı.

 

Zonguldak’ta sağanak yağmur sonrası meydana gelen heyelanda 2 kişinin bulunduğu tahmin edilen ev toprak altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Zonguldak'ta heyelan müstakil evi yıktı - Son Dakika Haberleri

Olay, Asma Mahallesi Tulumba mevkiinde meydana geldi. Sağanak yağmur sonrası meydana gelen heyelanla birlikte bir ev toprak altında kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken Sait (50) ve Perihan (70) isimli vatandaşların evde mahsur kaldığı öğrenildi. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Zonguldak’ta heyelan: Ev toprak altında kaldı, 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor

Zonguldak'ta ikinci büyük heyelan! İş makineleri göçük altında kaldı

Zonguldak'ta meydana gelen heyelan nedeniyle göçük altında kalan evdeki 2 kişiyi kurtarma çalışmalarına katılan iş makineleri, ikinci heyelanda toprak altında kaldı. Zonguldak Valisi'nden açıklama geldi.

Zonguldak'ta iki büyük heyelan: Bir ev yıkıldı, iş makineleri göçük altında  kaldı! Yaralılar var - Son Dakika Flaş Haberler

Zonguldak’ta kuvvetli yağışla, bir ev heyelan altında kalarak yıkılırken, içinde Perihan Çakar (70) ve oğlu Sait Çakar'ın (50) mahsur kalmış olma ihtimaline karşı ekipler yıkıntıda arama- kurtarma çalışması başlattı.

Zonguldak'ta heyelan: 18 yaralı - Son Dakika Haberleri

OIay, akşam saatlerinde Asma Mahallesi Tulumba Üstü Sokak mevkisinde yaşandı. Kentte etkisini sürdüren yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Perihan Çakar'a ait ev heyelanla gelen toprak ve kaya parçalarının altında kalıp yıkıldı. Evin yıkıldığını fark eden çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Evde yaşayan anne Perihan Çakar ve oğlu Sait Çakar'a ulaşılamadı. Ekipler, anne ve oğlun yakınlarından da dışarıda olup olmadıklarına dair bilgi alamadı. Anne ve oğlunun heyelan altında kalıp yıkılan evin içinde olma ihtimaline karşı arama- kurtarma çalışması başlatıldı, çevrede de güvenlik önlemi alındı.

İKİNCİ HEYELANDA KURTARMA EKİPLERİ TOPRAK ALTINDA KALDI

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle anne ve oğlunun arama- kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgede ikinci heyelan meydana geldi. Kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler, toprak altında kaldı. Bölgeye çok sayıda ambulans, arama- kurtarma ekibi, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan maden işçileri sevk edildi. Heyelanın yaşandığı bölgedeki tüm vatandaşlar, tehlike sebebiyle alandan uzaklaştırıldı.

Zonguldak'ta meydana gelen ikinci heyelanda kaybolan iki kişi için kurtarma  çalışmaları başladı - Öne Çıkan Haberler

ÇEVREDEKİ EVLER BOŞALTILDI

Hummalı çalışmayla toprak altında kalan 18 kişi kurtarılarak ilk müdahalelerinin ardından hastanelere kaldırıldı. 2 kişinin durumunun ağır olduğu olayla ilgili bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken çevredeki evler tedbir amacıyla boşaltıldı.

Zonguldak'ta heyelan: İş makineleri göçük altında kaldı, yaralılar var -  Son Dakika Haberleri İnternet


Arazinin sıkıntılı olması nedeniyle ambulanslar olay yerine ulaşım sağlayamazken yaralılar, sedye ve AFAD araçlarıyla ambulanslara taşındı.

Zonguldak'ta ikinci heyelan meydana geldi: Kurtarma ekipleri yaralandı -  Son Dakika Ekran Haber

ZONGULDAK VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu '2. heyelanda 2'si ağır 17 yaralımız var. Tüm yaralılarımız tahliye edilerek hastanelere ulaştırıldı. Enkaz altındaki anne ve oğlu aranıyor." açıklamasını yaptı.

 

Güncellenme Tarihi : 10.12.2023 04:02

İLGİLİ HABERLER