Asayiş
  • 6.5.2004 00:05

10 SENT GASPETTİ, 40 YIL HAPSİ İSTENDİ

OSMAN AKIN
BURSA (İHA) - Bursa'nın Yenibağlar Mahallesi'nde tartıştıkları Mustafa Helvacı'nın (47) kafasına bira şişeyle vurarak, cüzdanındaki 10 milyon lira ile 10 senti gasp ettikleri öne sürülen sanıkların yargılanmasına başlandı.


1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "müessir fiil, gasp ve şarhoşluk" suçlarında 20'şer kadar hapisleri talep edilen tutuklu sanık Ruşen Şentürk (24) bugün lik kez hakim karşısına çıktı. Gıyabi tutuklu sanık Tarık Yokuş (21) ise yakalanamadığı için duruşmaya getirilemedi.


Başta susma hakkını kullanan Şentürk, müştekinin ifade vermesinin ardından söz isteyerek savunma yaptı. Olay gecesi arkadaşı olan gıyabi tutuklu sanık Tarık ile birlikte içki içtiklerini belirten Şentürk, "Eve dönerken bizim sokağa geldiğimizde, yanımızdan geçen bir kişi bize doğru baktı. Ben kale almadım. Döndüm, eve gidiyordum. Sesler duyunca arkama baktığımda, Tarık ile bu şahsın kavga ettiklerini gördüm. Ayrılmaları için yanımdaki kuru sıkı tabancayla havaya ateş ettim. Çok aşırı alkollü olan Tarık'ı eve götürdüm. Ben ne kavgaya karıştım, ne de bu şahsın parasını aldım. Tarık da gasp yapacak durumda değildi. Yalnız her taraf çok karanlık olduğu için bu şahsın huzurdaki müşteki olduğunu kesin söyleyemem" dedi.


Şikayetçi olmadığını söyleyen Mustafa Helvacı ise işten çıktıktan sonra evine giderken 2 kişinin yolunu kestiklerini ifade ederek, "Biri benimle konuşurken, diğeri de başıma şişeyle vurdu. Daha sonra da silah zoruyla içinde 10 milyon lira ile 10 sent bulunan cüzdanımı aldılar. Ancak beni gasp eden sanık bu değildi. Karakolda da beni gasp edenin bu kişi olmadığını söyledim" diye konuştu.


Sanığın tahliye talebini redden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:09

İLGİLİ HABERLER