Asayiş
  • 6.5.2004 02:13

TARİKAT LİDERİ CİNAYETİNDE HABLEMİTOĞLU BAĞLANTISI

Dost tarikatı lideri İhsan Güven ve eşi Sibel Güven’nin kurban gittiği ve İBDA/C tarafından üstlenilen cinayeti soruşturan polis, sürpriz bir ipucu yakaladı. İhsan Güven ile eşi Sibel Güven’in cinayete kurban gittikleri Tuzla’daki evlerinde Necip Hablemitoğlu’nun ölümünden sonra yayımlanan kitabının müsveddesi bulundu.

ANKARA’da 2002 yılı aralık ayında faili meçhul bir suikaste kurban giden Necip Hablemitoğlu’nun kaleme aldığı müsvedde üzerinde İhsan Güven’in bazı düzeltmelerine rastlandı. Polis, ‘Hablemitoğlu’nun kitabını İhsan Güven mi redakte etti?’ sorusunun yanıtını arıyor.

Polis cesetlerin bulunmasından saatler önce İBDA/C tarafından bir gazeteye yollanan elektronik posta üzerinde duruyor. Elektronik postada Güven’in başından, eşinin ise karnından vurulduğu bilgisinin doğruluğu, yollandığı adresin İBDA/C olduğunu gösteriyor. Ancak İBDA-C’nin bugüne kadar cinayetle sonuçlanan bir eyleminin olmadığını belirten polis, cinayetin işleniş tarzının İBDA-C’ye uymadığını söylediler.

Bu yönde de araştırma sürdürdüklerini belirten yetkililer, çifte cinayetin ortaya çıkartılması için evde bulunan not ve bilgisayar kayıtlarını Emniyet Müdürlüğü’ne getirip incelemeye aldı. Yapılan ilk incelemelerde Güven’in ‘Türkiye’deki iç ve dış tehditler’ ana başlığı altında geniş çaplı bir araştırma yaptığı ortaya çıktı. Araştırma konularının başlıklarının ise tıpkı Hablemitoğlu’nun kitaplarında da hedef gösterilen; masonlar, tarikatlar, aşiretler, yabancılar, ABD ve CİA olduğu iddia edildi.

PROPAGANDA CİNAYETİ

Üst düzey bir emniyet yetkilisi soruşturmada gelinen noktayı şöyle aktardı: ‘Hablemitoğlu ve Güven aynı ulusalcı çizgiyi paylaşıyordu. Bu cinayeti aydınlattığımızda belki de Hablemitoğlu suikasti ile ilgili bazı bilgilere de ulaşacağız. Ancak hemen söylemek lazım, Hablemitoğlu suikastinde kullanılan mermiler bile özeldi. O cinayeti kimin işlediği karanlıkta kalsın istendi, Güven cinayeti ise zaten propaganda amaçlı.’

Cinayetin ipuçları İBDA-C lideri ERDİŞ’İN kitabında

İBDA-C’nin Dost tarikatı lideri İhsan Güven ile eşi Sibel Güven’in öldürülmesini üstlendiği mesajında örgütün lideri Salih İzzet Erdiş’in cezaevinde yazdığı ‘Telegram-Zihin Kontrolü’ kitabını işaret etmesi dikkatleri bu kitaba yöneltti. Kitapta ‘Çağın en büyük gizli silahlarından biri’ olarak sözedilen Telegram’ın, Erdiş üzerinde uygulanmasının amacı kendi ağzından şöyle anlatılıyor: ‘Rezillerin en rezili insanların, aşağılığın en bayağısı tertiblerle beni yok etmek veya ‘mankurt adam yapmak’ istemeleri, aslında benim şahsımda davama duyulan korkudandır. Telegram zihin silme, yeni şahsiyet tipi meydana getirme, kontrole alma vesaire, çok eski devirlerden beri bilinenlerin günün verileri içinde yeni şekillerle tazelenmesidir. Telegram’da başrol oyuncusu, ‘dost tarikatı’ adıyla anılan sapık yapılanmanın başında yer alan İhsan Güven adlı emekli bir binbaşı. Sefillerin en sefili ve adîlerin en rezili olan bu adam, bana uygulanan Telegram işkencesinin mánáda ve belki de fiilî olarak başı ve insan ruhunu tahrib ederek teslim alma işinde zümresiyle beraber akla hayále gelmedik cinsî sapıklıkların şáhıdır.’ 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:09

İLGİLİ HABERLER