Asayiş
  • 8.5.2019 09:22

11 ilde operasyon! FETÖ'ye büyük darbe, gözaltılar var

Malatya'da, terör örgütü FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla 8 kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Öte yandan Yalova Emniyet Müdürlüğünce 10 ilde yapılan operasyonlarla FETÖ'nün TSK içerisinde mahrem hizmet yapılanması kapsamında aralarında muvazzaf subay, astsubay ve askeri öğrencilerinde bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 derneğin Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri ile 1 milyon 534 bin 547 lira parayı usulsüzce terör örgütü FETÖ/PDY'ye aktardığı iddiası ile 34'ünün tutuklu 113 sanığın yargılandığı dava kapsamında 8 kişi hakkında daha gözaltı karar verdi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü (KOM) ekiplerince, önceden kapatılan derneklerin başkanları ve proje koordinatörlerinin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildikleri adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yalova'da FETÖ/PDY operasyonu: 15 gözaltı

FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde mahrem hizmetler yapılanmasına yönelik olarak Yalova merkezli 10 ilde operasyonlar gerçekleştirildi. Bu kapsamda 3 muvazzaf subay, 6 muvazzaf astsubay, 2 ihraç astsubay, 1 ihraç öğrenci, 3 emekli astsubay olmak üzere 15 kişigözaltına alındı. 1 şahsın ise yakalanması için çalışma başlatıldı. Yalova Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada gözaltına alınan şüphelilerin FETÖ/PDY'nin TSK içeresinde mahrem hizmet yapılanması kapsamında ankesörlü ve kontörlü telefonlardan ardışık arandığının tespit edildiği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 8.5.2019 11:28

İLGİLİ HABERLER