Asayiş
  • 12.10.2004 00:09

16 YAŞINDAKİ EHLİYETSİZ SÜRÜCÜ DEHŞET SAÇTI!..

MAHMUT SEZER
İSTANBUL - Başakşehir'de, 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobil, aşırı hız yüzünden takla atıp, kaldırımda yürümekte olan çocukların arasına daldı. Kazada 3 çocuk öldü, aralarında Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Fazlı Korkut'un oğlunun da bulunduğu 3 çocuk da yaralandı.
Başakşehir 4. Etap'taki Başakşehir Polis Merkezi önünde, saat 18.30 sıralarında meydana gelen olayda, sürücü belgesi olmayan B.A.(16), 3 arkadaşıyla birlikte 34 BG 2573 plakalı otomobille gezintiye çıktı. Aşırı hızla seyreden otomobil, Başakşehir Polis Merkezi önüne geldiğinde, önüne çıkan bir otomobile çarpmamak için ani fren yaptı. Kontrolden çıkan otomobil, takla atarak kaldırımda yürümekte olan 7 çocuğun arasına daldı.
Kazada, Erol Işık (9), Emre Yeter (11) ve İsa Sonbir (11) olay yerinde hayatını kaybetti. R.K., Y.A. ve Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Fazlı Korkut'un oğlu Harun Korkut ise kazada yaralandı. Yaralılardan, bacağı kopan Y.A., Başakşehir Tıp Merkezi'ne, hafif yaralanan R.K. ve Harun Korkut ise İstanbul Hospital'e kaldırıldı. R.K. ve Harun Korkut ilk tedavilerinin ardından taburcu edildi. Y.A. ise hastanede tedavi altına alındı. Kaldırımda yürüyen grupta bulunan Mustafa Temel ise, kendisini son anda duvarın arkasına atarak kurtulabildi. Dehşet anını dakika dakika yaşayan Temel, "Biz kaldırımda aşağı doğru gidiyorduk. Bir adam bizi aşağı göndermedi. Bunun üzerine şikayet için karakola gitmeye karar verdik. Bu sırada bir araba takla atarak üzerimize geldi. Ben arabanın geldiğini görünce duvarın üzerine tırmandım. Sonra baktığımda 3 arkadaşım yerde yatıyordu" dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:04

İLGİLİ HABERLER