Yaşam
  • 26.1.2007 00:06

19 YIL SONRA OĞLUNUN KENDİSİNDEN OLMADIĞINI ÖĞRENDİ

ESKİŞEHİR  - Eskişehir'de bir doktor, hayat sigortasından para almak için kendisini zehirleyerek öldürmeye çalıştığı iddiasıyla yargılanan eşinin 19 yıl önce dünyaya getirdiği çocuğun, DNA testi sonucu kendisinden olmadığını mahkemede öğrendi.


Eskişehir 3. Aile Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor İrfan D. (49) katılırken, eşi A.D. (40) katılmadı. Babalık testi için Aile Mahkemesi'ne müracaat eden doktor İrfan D.'nin mahkemede okunan ve Adli Tıp Kurumu'nda yaptırılan DNA testi sonucuna göre, 19 yaşındaki Y.D.'nin babasının doktor İrfan D. olmadığı ortaya çıktı. A.D.'nin avukatının DNA testi sonucuna itiraz etmesi üzerine hakim, Adli Tıp Kurumu'ndan detaylı bilgi verilmesi için duruşmayı erteledi.


Doktor İrfan D., piyasaya olan borçlarını hayat sigortasından alacağı parayla ödemek için kendisini 3 yıl önce zehirleyerek öldürmek istediğini iddia ettiği eşi A.D.'ye geçen yıl boşanma teklifinde bulunmuş, olumsuz cevap alınca, bu sene savcılığa başvurmuştu. Bunun üzerine 2 çocuk annesi A.D., doktor eşini kasten öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanırken, bu arada baba İrfan D., 19 yaşındaki oğlunun kendi evladı olmadığını iddia ederek, Aile Mahkemesi'ne babalık testi için müracaat etmişti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:34

İLGİLİ HABERLER