Eğitim
  • 4.10.2016 00:14

20 bin öğretmen alınacak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanan Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 20 bin öğretmen alımı yapılacağını açıkladı.

Öğretmen ataması bekleyenlere de müjde veren Kurtulmuş, 9 Ekim’de 20 bin öğretmen alımı yapılacağını açıkladı.

TBMM’yi yeni yasama yılında yoğun çalışma günleri beklediğini söyleyen Numan Kurtulmuş, Yenikapı ruhuna değinerek, “15 Şubat tarihinden itibaren Türkiye’de oluşmaya başlayan Yenikapı ruhu dediğimiz milli birlik ve dayanışma ruhunun bu dönemde de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde artarak devam etmesi, siyasi partiler arasındaki görüş ayrılıklarına, fikir ayrılıklarına rağmen milli meselelerin çözümü noktasında ortak hareket edilebilmesi bakımından da önemli bir sınavı vereceğimizi düşünüyoruz. Dolayısıyla temennimiz milli birlik ve dayanışma ruhunun devam etmesidir. Yenikapı ruhunun yeni bir ruh olarak, demokrasi, milli birlik, memleketin sorunlarını diyalogla, müzakere ile çözme yanlısı yeni bir siyaset dili ve üslubunu ortaya koymasını temenni ediyoruz. Ayrıca bu dönemde TBMM’nin hayati önemde meselelerle karşı karşıya olduğunu da ifade etmek isterim. Türkiye bir taraftan terör örgütlerinin bütününe karşı mücadelesini sürdürecek, aynı zamanda Türkiye 2023 ve hatta 2053 hedeflerine ulaşabilmek için yeni bir atılım ruhu ile hareket edecek. Bu atılım ruhunun ortaya çıkacağı yer TBMM’dir. İktidar partisi ile muhalefetiyle, milletin temsilcisi olan 550 milletvekili arkadaşımızın tamamının büyük bir atılım ruhuyla hareket edeceğini ümit ediyoruz. Türkiye terör örgütleriyle mücadele ederken hem demokratik standartları yükseltme konusundaki kararlılığını sürdürecek hem Türkiye’nin ekonomik bakımdan daha ileriye gitmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecektir. Bu bakımdan bu Meclis’in hedefi, özellikle bu yılki çalışmalarında hem terörü yok edecek ortamı sağlamak için katkı sunmak hem de güçlü, büyük Türkiye’nin kurulması için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek olacaktır” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZI EKİM AYININ 9’UNDA MÜLAKATLA 20 BİN ÖĞRETMEN DAHA ALACAK"

Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili de Bakanlar Kurulu’nda bir sunum gerçekleştirildiğinin altını çizen Kurtulmuş, “Milli Eğitim Bakanlığımızın Ekim ayının 9’unda mülakatla 20 bin öğretmeni daha alacağını burada bir ülke olarak ifade etmek isterim. Bu öğretmen kardeşlerimizin özellikle kalkınmada birinci derecede öncelikli bölgelere atanacağını söylemek isterim. Geçen yıl Şubat ayında 30 bin öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı’na alınmış ve onların geçiş süreçlerindeki eğitimleri tamamlanmıştır. 31 öğretmenimiz de bu ders yılı itibariyle Milli Eğitim’in esas kadrosuna geçmiştir. Böylece bu 20 bin kişiyle birlikte de 50 bin yeni öğretmenimizin Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna geçeceğini sizlerle paylaşmak isterim” açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 3.10.2016 21:29

İLGİLİ HABERLER