Gündem
  • 22.7.2014 11:57

22 Temmuz operasyonunda gözaltına alının isimler

Paralel yapıya ilişkin operasyonun ilk detayları belli olmaya başladı. Gözaltına alınan bazı isimler belli oldu.
İstanbul dışındaki illerden gözaltına alınan polislerin Selam operasyonunda görev yapan ve yasa dışı dinlemelerde bulunan ekip mensupları olduğu kaydediliyor.

İşte cemaate operasyonun bilançosu
Gece yarısı başlayan, günün ilk ışıklarında da süren operasyonlarda aralarında İstanbul Emniyetinin üst düzey kadrosunda görev yapmış eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" ve "yasadışı dinleme" soruşturmalarında, 115 emniyet görevlisi hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldığı, 67 kişinin de şu anda gözaltına alındığı bildirildi

SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN SAVCILAR
76 emniyet görevlisi hakkında yakalama kararı çıkartılan "casusluk" soruşturmasını İstanbul Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan, "yasadışı dinleme" ile ilgili istihbarat şubesinden 39 şüpheli hakkında yürütülen soruşturmayı da İstanbul Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy'un yürüttüğü ifade edildi.

İLK GÖZALTILAR HASTANEYE GETİRİLDİ
Geceyarısı başlayan gözaltı ve operasyonlara dair ilk görüntüler hastanede kaydedildi. Saat 03.30'dan itibaren gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolü için getirilmeye başlandı.

ÜNİFORMALI POLİS GÖZALTINDA
Gözaltına alınanlar arasında bulunan bir polisin hastaneye getirildiğinde resmi üniformasını üstünde taşıyor olması dikkat çekti. Hastaneye girişte üzerinde sadece resmi kıyafeti bulunan polise meslektaşları, sağlık kontrolünden sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) yeleğini giydirdi.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜNE KELEPÇE
İstanbul'daki geceyarısı operasyonları çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında Emniyetin üst düzey kadrolarında çalışmış isimler de var. Bunlardan biri Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Ömer Köse. Köse sabahın erken saatlerinde sağlık kontrölü için hastaneye getirildi. Hastaneye kelepçesiz giren eski emniyet müdürüne hastaneden çıkışta kelepçe takıldığı görüldü. Elleri kelepçeli şekilde hastaneye getirilen bir başka kişi de habercilere "Günaydın arkadaşlar" diye seslendi.

POLİS LOJMANLARINDA ARAMA
Halkalı Fulya Sitesi'nde bulunan polis lojmanlarına saat 05. 00 sıralarında gelen polis ekipleri bazı adreslerde arama yaptı. Operyona katılan polis ekibi, bina girişinde bekleyen habercileri "Arama kararımız var" diye uyararak, bulundukları yerden uzaklaşmalarını istedi. Arama yapılan adreslerden birinde polislere kapıyı eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu açtı. Polislerle asansöre binen Topçu, bir süre sonra camdan çıkarak basın mensuplarına hitaben "Bana geldiler zannettim ama evime gelen giden olmadı." diye seslendi.

DİYARBAKIR VE İZMİR’DE DE GÖZALTILAR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Diyarbakır’da 2 rütbeli emniyet personeli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında İzmir'de de bir komiser yardımcısı gözaltına alındı. İzmir'deki görev yerine son zamanlarda atandığı öğrenilen bir komiser yardımcısı operasyon kapsamında gözaltına alındı. İsmi açıklanmayan komiser yardımcısı İstanbul'a götürülecek.


SonTV'nin haberine göre; gözaltına alındığı iddia edilen ünlü isimler şöyle:

İstanbul İstihbarat Eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer
İstanbul İstihbarat Eski Şube Müdürü Erol Demirhan
İstanbul Mali Şube Eski Müdürü Yakub Saygılı
İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün
İstanbul Terörle Mücadele Eski Şube Müdürü Ömer Köse
Emniyet İstihbarat Eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek
Emniyet İstihbarat Eski Daire Başkanı Ömer Altıparmak
Emniyet Müdürü Ramazan Candan
Emniyet Müdürü Yasin Topçu
Emniyet Amiri Kazım Aksoy
Emniyet Amiri Gafur Ataç
Emniyet Amiri Kürşat
Emniyet Amiri Hanif
Polis Memuru Recep Güleç

Operasyonun Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne de sıçradığı öğrenildi.Organize Şube polisleri kendi şubelerinde görev yapan bazı polisleri gözaltına aldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:07

İLGİLİ HABERLER