Gündem
  • 23.6.2012 11:57

''28 Şubat soruşturması doğru yönde ilerliyor''

ANKARA -  Kurtulmuş, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat soruşturması kapsamında sivillere yönelik tutuklama kararlarının, doğru bir adım olduğunu ifade etti.
     ''Biz her zaman, 28 Şubat'ın askeri yönü ile sivil ayaklarının da bulunduğunu ve bunların araştırılması gerektiğini ifade ettik. 28 Şubat'ın siyasi sonuçları sadece resmi generaller vasıtası ile alınmamıştır, sivil generaller de bu süreçte etkili olmuştur'' ifadelerini kullanan Kurtulmuş, şunları kaydetti:
     ''Bu sebeple 28 Şubat'ın üniversite, iş dünyası, basın, yargı, siyaset ve sivil toplum ayakları da bütünü ile deşifre edilmelidir. 28 Şubat soruşturması doğru yönde ilerliyor. Gelinen noktada, soruşturmanın sivil alana doğru yönlenmiş olması sürecin doğru bir şekilde ilerlediğini göstermektedir. 28 Şubat, Türkiye'deki darbelerin en etkili, en kök salmış olanıdır. Sadece Türkiye siyasetine değil, Türkiye'nin sosyolojisine de derin bir müdahaledir. Üniversiteler en çok etkilenen alanlardan biriydi, sorumluları cezalandırılmalı. Yüzlerce öğretim üyesi ve üniversite çalışanı irticacı diye fişlendi ve görevlerinden alındı. Gencecik çocuklar 'ikna odaları' adı altında psikolojik işkenceden geçirildi. Öğretim üyelerinin eşleri, kıyafeti nedeni ile kampüslere sokulmadı. Binlerce gencimiz okullarından atıldı ya da okullarını bırakmak zorunda kaldı. Bütün bunlar, yapanların yanına elbette kar kalmamalı.''

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:11

İLGİLİ HABERLER