Asayiş
  • 18.8.2009 00:01

3. İDDİANAMEDE HRANT DİNK İLE İLGİLİ ŞOK İFADE!..

Ergenekon 3. iddianemesinde yer alan belgede Hrant Dink'in öldürülmesinin arkasında JİTEM olduğu yazıyor.Sanık Emin Gürses ise Yarbay Dönmez'e Dink'in öldürülmesinin 'iyi bir uyarı' olduğunu söylüyor...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 3. iddianamede, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili çarpıcı bilgiler yer alıyor. Ergenekon'un firari sanıklarından Turhan Çömez'in bilgisayarında bulunan "Yusuf Ziyad.doc" isimli msvvord belgesinin 6. sayfasında Dink'in katlinin arkasında JİTEM, Veli Küçük ve Emniyetin olduğu iddiası yer alıyor.

Kadını içeri atıyorlar

Ergenekon sanıkları Emin Gürses ile Yarbay Mustafa Dönmez arasında geçen telefon konuşmasında ise Dink'in öldürülmesinin 'iyi' ve 'uyarı' olduğu belirtiliyor. Gürses, Dönmez'e, "Siz Sevgi Hanım’ı içeriye atıyorsun telefonda konuştuğu şu ya bu. Hrant Dink de iyi oldu uyarı oldu. Bunlara bundan dolayı kadını içeriye atıyorsun" diyor. Dönmez ise "İyi şey niye ya durup dururken bu gerginliğin anlamı ne? Ne oluyor yani, sıkıntı ne? Şu anda bir şey mi var bir anlaşma falan mı olacak hocam" diye karşılık veriyor.

Gürses de "Şimdi adamlar Amerikalılarla birçok gizli anlaşmanın hazırlığını yapıyor. Gladyo örgütlenmesi ordunun içinden çıkarılıyor, Emniyet teşkilatında yayılıyor bu yani nasıl ki 52'den sonra NATO'ya girişte Gladyo örgütlenmesi özel harp dairesi içinde örgütlenmişti onu bıraktı Amerika çünkü ordu içinde önemli bir Milli nüve oluştu o Milli nüveden çekiniyor.

Onun için bu örgütlenmeyi tamamıyla Emniyet teşkilatına aktardı. Artık bu işi Emniyet teşkilatında yapacak onun üzerine yapıyor şimdi. İstihbarat Daire Başkanlığı’na da İstihbarat Daire Başkanlığı’na Trabzon Emniyet... gitmesi de oradandır" şeklinde konuşuyor.
(bugün)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:42

İLGİLİ HABERLER