Asayiş
  • 13.5.2013 17:16

4 milyon liralık miras mezar açtırdı

BOLU'da, aralarında miraz anlaşmazlığı bulunan vefat eden 1'i kadın 3 kardeşin çocukları, 4 milyon TL'lik arazi konusunda davalık oldu. Yeğenlerinin halalarının üvey olduğunu iddia etmesi üzerine DNA testi için Fatma Ünal ile babası Basri Durak'ın mezarları açılarak kemiklerden örnekler alındı.

Bolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından dava açılırken, 1990 yılında yaşamını kaybeden Basri Durak'ın arazisi çocukları Mehmet Durak, Durmuş Durak ve Fatma Ünal'a miras kaldı.

Babalarından kalan araziyi aralarında paylaşan 2 erkek kardeş, iddiaya göre kız kardeşleri Fatma Ünal'a hakkını vermedi. Bunun üzerine Fatma Ünal, mahkemeye giderek aynı yıl içinde miras davası açtı. 3 kardeş arasındaki miras davası 23 yıl sürerken, bu sürede Mehmet Durak, Durmuş Durak ve Fatma Ünal da yaşamlarını yitirdi. Miras bu kez de 3 kardeşin 12 çocuğuna kaldı.

HALALARININ ÜVEY OLDUĞUNU İDDİA ETTİLER

Geçen yıl sonuçlanan davada, Fatma Ünal haklı bulununca, yaşamını kaybeden Durmuş ve Mehmet Durak'ın çocukları İlhami ve Ahmet Durak, Fatma Ünal'ın dedeleri Basri Durak'ın kızı olmadığını öne sürdü, miras hakkı olmadığını talep ederek dava açtı. Bolu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada Fatma Ünal'ın, Basri Durak'ın kızı olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla DNA testi yapılmak için mezarlarının açılmasına karar verildi.

MEZARLAR AÇILDI

Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından oluşturulan bir heyet bugün, merkeze bağlı Fasıl Köyü Mezarlığı'nda bulunan Basri Durak'ın mezarını açtı. Yaklaşık 4 saat süren çalışma sonucunda adli tıp uzmanları, Basri Durak'ın kaval kemiği ve dişlerinden örnek aldıktan sonra kent merkezindeki Şehitler Mezarlığı'nda bulunan Fatma Ünal'ın mezarına gitti. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Bölümü'nde eğitim gören bir grup öğrenci de adli tıp uzmanı tarafından uygulamalı olarak mezarın açılmasını izledi. Fatma Ünal'dan alınan kemik ve diş örnekleri ise poşete konularak elden ele öğrenciler tarafından dolaştırılıp incelendi. Bu sırada Fatma Ünal'ın çocukları Zeki ve Zekai Ünal ise annelerinin mezarı açılırken gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan Zekai Ünal, mezarlığın dışına çıkarak, tellerin arkasından yapılan çalışmayı izledi.

Dedesi Basri Durak ve annesi Fatma Ünal'ın mezarlarında rahat edemediklerini söyleyen Zeki Ünal, "Bizim için çok zor bir durum. Annemi mirastan mahrum bırakmak için bir çok oyun oynandı. Dayılarımın çocukları mirastan pay alabilmek için annemi çok kötü bir şeyle suçladılar. Şimdi de mezarlar açıldı. Bu durum bizi çok üzüyor. Yıllardır mahkemede verdikleri ifadelerin hepsi yalanmış. Bu dava bizim için onur mücadelesine döndü" dedi.

Basri Durak ve kızı Fatma Ünal'dan alınan kemik örneklerinin Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER