Spor
  • 20.5.2004 00:11

46. UEFA KUPASI'NIN SAHİBİ VALENCİA...

İSVEÇ - İsveç'in Göteborg kentindeki Ullevi Stadı'nda oynanan 46. UEFA Kupası finali karşılaşmasında İspanyol ekibi Valencia, Fransa temsilcisi Olympique Marsilya'yı 2-0 yenerek kupayı kazanmayı başardı.


UEFA Kupası'nda Türk takımlarından Beşiktaş ve Gençlerbirliği'ni de eleyerek rakiplerini birer birer saf dışı bırakan ve finale yükselen Valencia, Marsilya'yı devirerek UEFA Kupası'na uzanan taraf oldu.


Karşılaşmaya hızlı ve atak başlayan Valencia ilk golü Rodrigez Visente'nin 47. dakikada penaltıdan attığı gol ile buldu. Bu pozisyonda kaleciden sıyrılan Mista'nın Barthez tarafından düşürülmesi ile kazanılan penaltıda, kaleci Barthez oyundan kırmızı kart görerek ihraç edildi.


İkinci yarıda 10 kişiyle oyuna devam eden Marsilya takımı rakip kalede etkili bir pozisyon bulamazken, oyunu tamamen rakip alana yıkan Valencia rakip kalede Mista ile ikinci golüne ulaşarak oyunu tamamen kontrolü altına aldı.
Ullevi Stadı'nda oynanan mücadeleyi İtalyanlar'ın Dünyaca Ünlü Hakemi Pierluigi Collina yönetirken, daha önce kupada oynadığı 3 finalden 2'sini kazananan Valencia, 3. finalinden de başarı ile ayrıldı. Olympique Marsilya ise ikinci kez bir final mücadelesinden boynu bükük ayrıldı.
Öte yandan, Valencia'nın 39 yaşındaki emektar futbolcusu Carbone ise UEFA Kupasını kaldıran en yaşlı futbolcu olarak tarihe geçti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:14

İLGİLİ HABERLER