Spor
  • 20.5.2004 00:22

LUCESCU GİDER AYAK GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ'I YERDEN YERE VURDU

Beşiktaş Teknik Direktörlüğü`nden istifa ederek Ukrayna`nın Shakhtar Donetsk takımıyla 3 yıllık sözleşme imzalayan Romen teknik adam Beşiktaş ve G.Saray için ağır sözler söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörlüğü`nden istifa ederek Ukrayna`nın Shakhtar Donetsk takımıyla 3 yıllık sözleşme imzalayan Rumen teknik adam Mircea Lucescu, Beşiktaş ve Galatasaray`ın kendisine yanlış yaptığını söyledi.

Ukrayna`daki imza töreni sırasında basın mensuplarına açıklamalar yapan Mircea Lucescu, ``Türkiye`de kendinizi başarılı buluyor musunuz?`` şeklindeki soruya, ``Türkiye`de başarılı olmak için futbolun dışında başta medya olmak üzere birçok yerde etkiniz olması gerekiyor. Zaten Türkiye liginin son dönemine ve benim açıklamalarıma bakarsanız Beşiktaş`la aldığım sonucun benim için sürpriz olmadığını anlarsınız`` dedi.

Rumen teknik adam bir basın mensubunun ``Avrupa`da Şampiyonlar Ligi`nde de başarılı olamadınız?`` şeklindeki soruya ise, ``Beşiktaş`ta birkaç olayda geleceği etkileyen hadiseler yaşadık. Mesela, tarafsız sahaya alınan karşılaşmayı Romanya`da oynamalıydık. Ama kimse beni dinlemedi. Para başarıya tercih edildi. Türkiye`de kalıcı olabilmek çok zor. Yaşadığım sıkıntıları burada yaşamayacağımı ümit ediyorum`` cevabını verdi.

Tecrübeli teknik adam, Türkiye`de özellikle taraftarın tavrının maçın sonuçlarına göre değişmesinin futbolcuları, teknik heyeti ve yöneticileri olumsuz etkilediğini kaydederek, ``Fenerbahçe sabrı ve taraftarı bütünleştirdi. Biz de kenetlenmeyi başarsaydık sonuç farklı olabilirdi`` yorumunu yaptı.

Türkiye`de Galatasaray ile şampiyonluk yaşadığını hatırlatan Lucescu, ``Ben, Galatasaray`a şampiyonluk yaşattım. Beşiktaş`a da şampiyonluk yaşattım. Her iki takım da beni istemedi. Bana yanlış yaptılar. Benim için takım bulmak problem değil. Kongre sürecinde istenmediğimi hissettim ve istifamı verdiğim gün imza attım`` dedi.

Beşiktaş`ta oynayan Pancu ve İlie`nin durumunun sorulması üzerine ise Lucescu, ``Ben onlar adına birşey söylemem. Onlar kendi kararlarını kendisi verecek`` dedi.
Kaynak: Mynet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:14

İLGİLİ HABERLER