Ekonomi
  • 14.2.2018 15:32

5 Ayda Dünyanın En İyi Satan Oyuncağı Oldu

2017 Yılbaşı en çok alınan hediyesi seçilen L.O.L Sürpriz Bebekleri, dünyada büyük bir satış rekoruna ulaştı. Aynı şekilde ülkemizdeki çocukların da yoğun ilgisini üzerine çekiyor. Oyuncak tasarım dünyasına çok farklı bir konsept ile giriş yapan oyuncak serisi 5 ay içerisinde dünyanın en çok satan oyuncağı haline geldi. Yedi katmandan oluşan ve çocukları normalde sadece seyirci kaldıkları dünya trendlerinin içine dahil etmek amacı ile yola çıkan oyuncak serisi koleksiyon parçalarının en değerlileri arasında yerini aldı.

Oyuncakların yaratıcısı Isaac Larian bu oyuncakların tasarımı üzerinde ilerlerken günümüz dünyasını sıkı takip etmek gerektiğini düşünmüş. Ve eskiden televizyonda reklamı yayınlanınca çok satan oyuncakların devrinin artık bittiğini söylüyor. Ona göre televizyon kanalları artık yerlerini internet üzerinde çocukların zamanlarını çoğunlukla geçirdikleri Youtube kanallarına bıraktığını görüyor. Bunun üzerine çocuklara uygun ve dünya üzerinde trend olan içeriğe sahip videoları izlediğinde “kutu açılımı” konseptine rastlıyor.

Kutu açılımı konseptine göre içerik üreticileri satın aldıkları ürünleri kamera karşısında açarak ürünlerle karşılaşma anlarını ortak bir deneyime dönüştürüyorlar. Bu ürünler de oyuncaklar, teknolojik ürünler, kıyafetler ve hatta yemekleri bile kapsıyor. Bu sürpriz açılım videolarının çocukların ilgisini çektiğini ve onları heyecanlandırdığını fark eden Larian yatırımını bu konsepte yapmaya karar veriyor.

Şimdilik koleksiyon oluşturmak adına 45 karakterden oluşan bir aile olan L.O.L Sürpriz Bebekleri, Larian’ın da deyişi ile üzerinde çok beklenti olan ve üzerine çok çalışılmış bir oyuncak serisi. Açana dek içlerinde ne olduğunu bilmediğiniz bu oyuncaklar kapalı yumurtalar halinde geliyor. Yani tam anlamıyla birer sürpriz kutuları…

Yumurtanın her bir katmanını açarken bebeği oluşturan bir parçayı da çıkarmış oluyorsunuz. Bunlar etek, şort, ayakkabı, hobi aksesuarları, takılar, yelekler, süveterler olabilir. Aynı zamanda bebeğe ait aksesuarları süslemeniz için stickerlar ve dövmeler de yine bu katmanlarda gizli olarak sizin onlara ulaşmanızı bekliyorlar. Paketin tümünü açtığınızda ise elinizde bir karakter bebeği ve yanında kullanabileceği eşyalar geliyor. Bu eşyalar tabii ki belirli bir moda konseptine uygun giyinmiş oluyorlar ki bu özen de çocukların dikkatini çekiyor.

Bütün bu kurgu sadece çocuğa bir sürpriz olmuyor, aynı zamanda çocukları kutu açılım deneyiminin bir parçası haline getiriyor. Oyuncağın her bir katmanında bu konsepte göndermeler içeren sözler ve görseller mevcut. Yani bir kamerası ve bir L.O.L Sürpriz Bebek’i olan her çocuk bu konsepte dair içerik üretmeye hazır oluyor. Gayet süslü, canlı ve ilgi çekici bu yumurtalar çıkışlarından beri bu videolar ile kendi reklamını da yaptırmış oluyor.

Çok başarılı bir dünya trendini çıkış noktası olarak almış bu oyuncak serisinin bu kadar başarılı olmasına şaşmamalı. Tek düze oyuncakların önüne geçip çocukların ilgisini çeken bu oyuncak yeni bir dönemin de başlangıcı sayılabilir. Sadece yılbaşı için değil, geliştirdikleri farklı birçok konsept ile ilerleyen günlerde rekorlar kırmaya devam edeceğini görebiliyoruz şimdiden.

LOL Sürpriz bebekleri çok talep gördüğü için, mağazalarda çok çabuk tükeniyor. Siz de LOL bebeklerden arıyorsanız, Karakterdukkani.com’a bakabilirsiniz. Karakter Dükkanı sadece orijinal sürpriz bebekleri Kapıda Ödeme ve Aynı gün kargo imkanı ile sunuyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 14.2.2018 16:06

İLGİLİ HABERLER