Gündem
  • 27.4.2024 13:28

Kassam'ın elindeki rehine duyurdu.. İsrail bombardımanında 70 esir öldü

Amerikalı-İsrailli rehine, İsrail'in Gazze saldırılarında 70 esiri öldürdüğünü söyledi

Hersh Goldberg-Polin, Hamas tarafından yayınlanan ve Batı Kudüs'te Netanyahu ve onun aşırıcı bakanlarına karşı şiddetli protestoları ateşleyen bir videoda, Netanyahu hükümetini geçen yılın Ekim ayından bu yana Gazze'de tutulan İsraillileri terk ettiği için sert bir şekilde eleştirdi.

Filistinli direniş grubu Hamas, 7 Ekim'de İsrail'in askeri tesis ve yerleşimlerine yönelik saldırı sırasında savaşçıların yakaladığı çok sayıda asker ve sivil arasında yer alan İsrailli Amerikalı bir adamı gösteren bir video yayınladı.

Çarşamba günkü Hersh Goldberg-Polin'i gösteren video, Batı Kudüs'te Başbakan Binyamin Netanyahu'nun aşırı sağ hükümetine tutsakların serbest bırakılmasını sağlamak için daha fazlasını yapması çağrısında bulunan yeni protestoları ateşledi.

Videoda Goldberg-Polin, Netanyahu hükümetini Filistinli savaşçılar tarafından Gazze'de tutulan insanları terk etmekle suçladı . "Benjamin Netanyahu kendinden utanmalı."

Ayrıca İsrail'in geçen yıldan bu yana küçük Filistin yerleşim bölgesine yönelik ayrımsız bombardımanı ve işgali sırasında yaklaşık 70 esirin öldürüldüğünü, bunun aynı zamanda yüzde 70'i bebek, çocuk ve kadın olmak üzere en az 34.262 Filistinlinin ölümüne ve 77.229'dan fazla kişinin de yaralanmasına yol açtığını iddia etti.

Goldberg-Polin'in iddiası bağımsız olarak doğrulanamadı. Videonun ne zaman çekildiği belli değildi.

23 yaşındaki Goldberg-Polin, Nova Kabilesi müzik festivalindeyken, Filistinli savaşçılar yakınlardaki Gazze'nin İsrail ile olan çitlerinden çıkıp saatler süren baskın düzenlediler. İsrail ordusunun gelişigüzel tepkisi, aralarında yüzlerce kişinin de bulunduğu 1.130'dan fazla kişinin ölümüyle sonuçlandı. İsrail askerleri.

Filistinli savaşçılar ayrıca 250'den fazla kişiyi rehin aldı ve şu anda Gazze'de 130 kişi kaldı; bunlardan 34'ü İsrail ordusunun öldüğünü söylüyor, bazıları da İsrail'in gelişigüzel saldırılarında öldürüldü. Geri kalanların çoğu, İsrail tarafından hapsedilen 240 Filistinlinin serbest bırakılması karşılığında Kasım ayında serbest bırakıldı. Ancak İsrail o tarihten bu yana binlerce Filistinliyi kaçırdı.

Goldberg-Polin en tanınmış tutsaklardan biridir. İsrail'in her yerine onun resminin yer aldığı posterler asıldı. Annesi Rachel Goldberg dünya liderleriyle bir araya geldi ve Birleşmiş Milletler'e hitap etti.

Videoda herhangi bir tarih olmamasına rağmen Goldberg-Polin, Pazartesi günü başlayan bir haftalık Yahudi bayramı Fısıh Bayramı'na gönderme yapıyor gibi görünüyordu.

Ailesi, onu canlı gördükleri için rahatladıklarını ancak onun ve diğer rehinelerin sağlığı ve iyiliğinden endişe duyduklarını söyledi.

Babası Jon Polin, Mısır'ı, İsrail'i, Katar'ı, ABD'yi ve Hamas'ı isimlendirerek, "Bugüne kadar müzakerelerde bulunan tüm tarafların liderlerine bir çağrıda bulunmak üzere bugün buradayız" dedi.

"Cesur olun, eğilin, bu anı yakalayın ve hepimizi sevdiklerimizle yeniden birleştirmek ve bu bölgedeki acılara son vermek için bir anlaşma yapın" dedi.

Güncellenme Tarihi : 27.4.2024 13:33

İLGİLİ HABERLER