Gündem
  • 15.5.2013 14:18

"51 kişinin katili Recep Tayyip Erdoğan'dır"

BRÜKSEL - Temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e gelen Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu (S&D) toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, toplantının ardından Grup Başkanı Hannes Swoboda ile basına açıklamalarda bulundu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Kılıçdaroğlu'nun Beşşar Esed'i desteklediği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Esed rejimini desteklemedim. Esed'le tatil yapmadım, Esed'e kardeşim demedim. Diyen kim- Kendisi. Tatil yapan kim- Kendisi. Esed'le tokalaşmadım, bir araya gelmedim, sohbet etmedim. Kendisi yaptı" diye konuştu.
     Suriye'de barış istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a Türkiye'de Suriye'den iki tarafın da davet edileceği uluslararası bir konferans düzenlenmesini önerdiğini, ancak önerisinin reddedildiğini hatırlattı.
     Şimdi ABD ile Rusya'nın aynı doğrultuda bir uluslararası konferans düzenleme kararı aldıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
     "Türkiye zemin kaybediyor. Silahlı radikal unsurları Türkiye'de besleyip, cebine para koyup, eline silah verip Suriye'ye göndermek ne zamandan beri Türkiye'nin, başbakanın işi oldu-
     Reyhanlı'da ölen 51 kişinin katili Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. İstiyorsa gitsin Reyhanlı'da yurttaşlara sorsun. Hatay'da sorsun, Kırıkhan'da sorsun, Samandağ'da sorsun, İskenderun'da sorsun. O masum insanların ne günahı vardı- Kalkmış CHP'yi suçluyor, 'CHP, Esed rejimini destekliyor'. Hiçbir zaman baskıcı hiçbir rejimi desteklemedik. Tıpkı AK Parti hükümetini desteklemediğimiz gibi."
     Esed ile Erdoğan'ın "baskıcı" olduklarını ve aralarında "ton farkı" bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ne fark var aralarında demokrasi açısından-" diye sordu.
    
     -"Zafiyet sözcüğünün anlamını öğrensin"
    
     Başbakan Erdoğan'ın, Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin bir "istihbarat zaafı olmadığı" yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     "Zafiyet sözcüğünün anlamını öğrensin o zaman. Bu bir itiraftır. İtirafı yapan da bu ülkenin başbakanıdır. Siz olayı önceden öğreneceksiniz, önlemini almayacaksınız, 51 insan hayatını kaybedecek. Ondan sonra çıkacaksınız ortaya diyeceksiniz ki 'Bir koordinasyon eksikliği var'. Senin görevin ne o zaman- Sen başbakan değil misin- Bu koordinasyonsuzluğa yol açanları ortaya çıkardın mı- Hesabını sordun mu- Hayır." 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:18

İLGİLİ HABERLER