Eğitim
  • 14.6.2012 03:44

8 bin öğretmen topun ağzında!..

Maaş zammını beğenmeyip eylem yapılan öğretmenler için ceza uygulamamasına hazırlanan Milli Eğitim Bakanılğı, okullara yazı yazarak o gün okula gelmeyen öğretmenlerin isim listesini istedi.
Antalya’da 4+4+4 eğitim sistemini protesto için iş bırakma eylemi yapan 1200 öğretmen hakkında inceleme başlatan İlçe Milli Eğitim müdürlükleri, bu kez de 23 Mayıs’ta 3+3 maaş zammı öneresini protesto için iş bırakan 8 bine yakın öğretmenin isimlerini tek tek okullardan istedi.

Valiliğin talimatıyla İlçe Milli Eğitim müdürlüklerince okul müdürlüklerine gönderilen yazıda, tüm kadrolu idareci, öğretmen ve personelden (sendikalı veya sendikasız ayırt edilmeksizin) tüm gün göreve gelmeyenlerin listesi ve ayrıca öğrencilerin okula gelmemesi gerektiğini söyleyen öğretmenlerin acil olarak bildirilmesi istendi.

‘İtibarsızlaştırma’
Eğitim-Sen Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in greve katılan öğretmenlere soruşturma açılmamasına yönelik talimatına rağmen Antalya’da farklı bir uygulamayla karşı karşıya olduklarını kaydetti. Sönmez, Aksu ilçesinde ise incelemelerin soruşturmaya dönüştürüldüğünü aktardı. Nurettin Sönmez, tüm okullarda müfettişlerin tatil günlerinde dahi veli ve öğrenci çağırttırıp ifadelerine başvurduğunu, öğrencilerin gözünde öğretmenlerinin itibarsızlaştırıldığını dile getirdi. Demokratik bir eğitim ortamından yana olduklarını belirten Sönmez, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevinin de bu ortamı sağlamak olduğuna dikkat çekti. Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise 3+3 eylemine ilişkin öğretmenler hakkında hiçbir işlem yapılmadığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:21

İLGİLİ HABERLER