Gündem
  • 27.9.2008 02:44

9 GÜNDE YAZDILAR 10 GÜNDE ÇEKTİLER...

Haluk Bilginer ve Özgü Namal'ın başrolleri paylaştığı Güneşin Oğlu bir rekora imza attı. Fantastik filmin senaryosu 9 günde yazıldı, çekimler ise 10 günde bitti.
Sinemada dünya rekoru Türkiye'de kırıldı. Haluk Bilginer ve Özgü Namal 10 günde çekilen Güneşin Oğlu adlı filmde birkez daha başrolü paylaştı. Daha önce, iki ünlü oyuncunun rol aldığı 'Polis' filmini de çeken Onur Ünlü'nün yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosu ise 9 günde yazıldı.
Yönetmen Onur Ünlü, 'Polis' ve 'Çocuk'tan sonra, üçüncü filmi olan 'Güneşin Oğlu' için şunları söylüyor: "28 Temmuz'u 29 Temmuz'a bağlayan gece, bu filmle ilgili hiçbir düşüncem yoktu. 29 Temmuz gecesi aklıma bir fikir düştü. Ve hemen yazmaya başladım. 6 Ağustos'ta ise senaryo bitmişti. 10 günde oyuncu seçimini yaptım. 5 Eylül'de çekime başladık, bir gün mola verdik ve 15 Eylül'de de çekimler bitti."
FANTASTİK MAVRA
Polis'te de kendisinden 40 yaş küçük öğrencisine aşık olan Musa adında bir polisi canlandıran Haluk Bilginer, bu filmde yine aşık rolünü oynuyor. Bilginer, filmde 'Güneşin Oğlu' olduğunu öğrenen ve aşık olduğu genç kızı elde etmek için uğraş veren Fikri Şemsigil olarak karşımıza çıkıyor. Bilginer film için "Çok güzel bir film oldu. Vizyonda başarılı olacak" dedi. Filmde Bülent Emin Yarar, Hümeyra ve Köksal Engür de rol alıyor. Güneşin Oğlu 7 Kasım’da vizyona girecek.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:55

İLGİLİ HABERLER