Spor
  • 25.3.2007 19:54

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI ALMANYA'DA

BÜLENT DÖNMEZ
FRANKFURT  - A Milli Futbol Takımı, cezası nedeniyle Commerzbank Arena Stadı'nda Norveç ile oynayacağı 2008 Avrupa Şampiyonası grup eleme karşılaşması için Almanya'ya geldi.


Ay-yıldızlı kafileyi, Frankfurt Havalimanı'nda çok sayıda gurbetçi karşıladı. Gurbetçiler, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy, A Milli Takım teknik heyeti ve milli futbolculara yoğun sevgi gösterilerinde bulundu.

 Gurbetçiler, milli futbolcularla bol bol fotoğraf çektirdi. TFF Başkanı Haluk Ulusoy, burada yaptığı açıklamada, A Milli Futbol Takımı'nın Yunanistan karşısında Türk futbol tarihindeki en değerli galibiyetini aldığını söyleyerek, "Biz zaten Yunanistan'a maçı kazanmaya gitmiştik. Güzel bir maç oldu. Futbolcularımıza, teknik heyete, bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Türk futbol tarihinin en değerli galibiyetlerinden birini aldık. Güzel bir futbol sergileyerek, 4-1 gibi net bir skorla son Avrupa Şampiyonu Yunanistan'ı evinde yendik. Biz göreve geldiğimizde 'Avrupa Şampiyonası'na kesinlikle gideceğiz' demiştik, bu davaya inanmıştık. Grubumuzda 4'te 4 yaptık, şimdi beşi bir yerde yapmak için buradayız. Norveç maçını da kazanıp, emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz" dedi.


Yunanistan maçında yaşanan olayları değerlendiren TFF Başkanı Ulusoy, "Atina'da bizi çok iyi karşıladılar. Yunan halkının bize karışı en ufak bir tepkisi yoktu. Yunanistan Futbol Federasyonu yetkililerine teşekkür ediyoruz. Statta bazı kişilerin yaptığı çirkinliklerin Yunan halkına mal edilmemesi gerekir. En fazla üzüldüğümüz Ulu Önder Atatürk'e açılan pankarttı. Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı, pankartın indirilmesi için yoğun çaba sarf etti. Adeta kendini parçaladı, bizden defalarca özür diledi. İstiklal Marşı'mızın ıslıklanması da hoş değildi ama biz Yunanistan Milli Takımı'nı İstanbul'da Türk misafirperverliğine yakışır şekilde ağırlayacağız. Yunan Marşı'nı kesinlikle ıslıklamayacağız" diye konuştu.


Yunan taraftarların maç boyunca yaptıklarından bir nebze olsun üzüntü duydukları için maç sonrası Türk Milli Takımı'nı alkışlayarak uğurladığını söyleyen Ulusoy, "Hak edenin kazandığı bir maç oldu. Yunan taraftarları da milli takımımızı alkışlayarak uğurladı" ifadelerini kullandı.


Bir vatandaşın Yunan taraftarlarının sahaya yabancı cisim atmalarına rağmen maçı yayınlayan Yunan televizyonunun bunları ekrana getirmediğini hatırlatması üzerine Ulusoy, "Demek ki Yunan medyası daha duyarlı. Türk medyası da bundan bir ders almalı" şeklinde konuştu.
A Milli Takım kafilesi, daha sonra kamp yapacağı Kempinski Oteli'ne geçti.

 A Milli Takım'ın Frankfurt'taki idmanlarını Commerzbank Arena Stadı'nın yanında bulunan sahada yapacağı belirtildi.


Bu arada Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in daha önce 27 Mart Salı günü düzenleneceği duyurulan basın toplantısı yarına alındı. Saat 12.00'de başlayacak basın toplantısı Commerzbank Arena Stadı'nda yapılacak.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:43

İLGİLİ HABERLER