AB YOLUNDA KÖTÜ HABER: "TÜRKİYE'DEKİ İNSANLAR ŞOKE OLACAK"
MEHMET EMİN AVCIVİYANA - Rohan, "Bu, Türkiye'de Avrupa'nın aslında Ankara'yı istemediğini düşünen kişileri haklı çıkarmış olacak" dedi.
Türkiye'nin AB üyeliğine destek veren Rohan, iş gücünün serbest dolaşımına işaret ederek, "Bu, AB'nin temel prensiplerinden biri ve hiçbir ülke daimi olarak bu haktan mahrum bırakılamaz" diye konuştu.
Bu arada, Viyana'da Dışişleri ve Başbakanlık, Türkiye'nin AB'ye üyeliği konusunda kesin görüş bildirmekten kaçınıyor.
Hükümetin suskunluğuna karşın Yeşiller Partisi üyesi parlamenter Johannes Voggenhuber, açık konuşarak, "Bu şartlar, Türkiye konusunda izlenen ve dürüst olmayan rotanın devamıdır" ifadesini kullandı.
Voggenhuber, Türkiye'nin üyeliğine karşı Avrupa kamuoyunun baskısı altında çıtanın giderek yükseltildiğini belirterek, bunun dürüst olmayan bir tutum olduğunu söyledi.
Voggenhuber, ayrıca, iş gücünün serbest dolaşımının sınırlanmasına dikkat çekerek, Türkiye'nin böylece, ikinci sınıf bir üye olacağını öne sürdü. Voggenhuber, "Sözde katılımlar, işte böyle organize ediliyor" dedi.
Avusturya Halk Partisi'nin (ÖVP) Dış Politika Sözcüsü Michael Spindelegger ise, taslağı pek önemsemeyerek, "Zirvede neler olacağı henüz belli değil" dedi.
"Taslağın varılan sonuçları yansıttığından şüphe ettiğini" belirten Spindelegger, serbest dolaşımın sınırlanmasını onaylayıp onaylamadığı şeklindeki bir soruya, "Bu konuda toplu bir paket çerçevesinde konuşmak gerekir" dedi.
Avusturya Özgürlük Partisi'nin (VPÖ), AB Parlamenteri Othmar Karas da AB'nin Kıbrıs Rum Kesimi'nin tanınması için yaptığı ısrarı mantıklı bulduğunu belirterek, "AB, kendi üyelerinden birini tanımayan bir ülke ile müzakere masasına oturamaz" dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:22