Gündem
  • 2.2.2013 02:00

ABD elçiliği taşınacak mı?..

İçişleri Bakanı Güler, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamada yaralanan Didem Tuncay'ı tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesi'nde ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Güler, Tuncay'ın hayati tehlikesinin olmadığını, ameliyatının ilk bölümünün başarılı geçtiğini ve gözüne yönelik operasyonun sürdüğünü belirtti.
Hayatını kaybeden güvenlik görevlisine rahmet dileyen Güler, saldırganın kimliğiyle ilgili, “Canlı bombanın kimlik tespiti konusunda arkadaşlar kesine yakın bir noktaya geldiler. Yarın sayın valimiz yazılı açıklamayla bunu belirtecek” dedi.
“Terör; kimi, ne zaman, nerede hedef alacağı bilinmeyen insanlık dışı bir olaydır. Bu saldırıyı nefretle kınıyorum” diyen Güler, Tuncay'a acil şifa, ailesine, basın mensubu meslektaşlarına da geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Bir gazetecinin, ABD Büyükelçiliği civarındaki güvenlik önlemlerinin artırılıp artırılmayacağına ilişkin sorusu üzerine Güler, “ABD Büyükelçiliği'ne girmek isteyenler içeriden ziyaret edeceği kişi tarafından alınarak girebiliyor. Bir yabancının üzerinde bir cisimle oraya girmesi zaten mümkün değil. Zaten olayın olduğu yerde yaralanan 2 güvenlik görevlisi zırhlı bir bölümün arkasında olduğu için zarar görmemiş. Amerikan Büyükelçiliği'nin korunması konusunda bir eksiklik yok” ifadelerini kullandı.
Güler, ABD Büyükelçiliği'nin taşınma talebi olup olmadığı şeklindeki soru üzerine ise Büyükelçiliğin uluslararası kurallara göre ABD toprağı olduğunu hatırlatarak, “Kendilerinin bileceği iş ama binalarının güvenliğinde bir eksiklik yok gördüğümüz kadarıyla” dedi. 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:54

İLGİLİ HABERLER