Dünya
  • 28.8.2009 09:56

ABD GAZETECİLERİ FİŞLEMİŞ!

Pentagon’un desteklediği ordu gazetesi Stars and Stripes ordunun Afganistan’daki gazetecileri tek tek fişlediği ortaya çıkardı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un desteğiyle çıkan, yazıişlerinde bağımsız olmasına rağmen yıllardır, ABD üslerindeki askerler ve asker ailelerinin “penceresi ve basın sözcüsü” olarak gösterilen Stars and Stripes gazetesi, dünkü manşetiyle ülkede büyük tartışma yarattı. Gazete, Pentagon’un Afganistan’da Taliban ile mücadeleyi takip eden Amerikalı gazetecileri hakkında bilgi toplaması için özel bir detektiflik şirketi ile anlaştığını yazdı. Dergiye göre, detektifler gazetecileri, ordunun bölgedeki varlığını ve gelişmelerine bakışları kapsamında, “olumlu, olumsuz veya nötr” olarak değerlendirdi. Orduya hangi gazetecilere daha olumlu haberler yapması için nasıl davranılması gerektiği konusunda tavsiyelerde de bulundu.

“Güzel habercilik”

Bu haber ile ilgili Savunma Bakanlığı Sözcüsü, “Gazetecileri yaptıkları haberlere göre sınıflandırdığımı doğru değil. Haberdeki diğer ayrıntılar doğru ise, derginin çok güzel bir habercilik yaptığını söyleyebilirim” dedi.

Tirajı 350 bin

Amerikan bayrağını tasvir eden “Yıldızlar ve Çizgiler” anlamına gelen Stars and Stripes gazetesi, Pentagon’un teker teker gazetecilerin orduya olumlu, olumsuz ve nötr bakışlarını yüzdeleriyle birlikte değerlendirdiğini yazdı. ABD’nin dünya üzerindeki üslerinde satılan gazeteyi, hergün yaklaşık 350 bin kişi okuyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER