Dünya
  • 28.8.2009 09:29

TÜRK FUTBOLCULARA SOPALI IRKÇI SALDIRI

Almanya'nın Brandenburg eyaletindeki Lindow kentinde bir süpermarkete alışveriş yapmak için gittikleri sırada aşırı sağcıların saldırısına uğrayan Türkiyemspor'un erkekler B gençler takımı soruşturma açmaya hazırlanıyor. Türkiyemspor'un uyum konusunda yoğun çabaları bulunan bir kulüp olduğunu kaydeden Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, oyunculara yönelik ciddi tacizler ve ırkçı söylemlerin meydana geldiğini, saldırının herkesi üzdüğünü söyledi.


MARKETTE ÇİRKİN SALDIRI

Saldırıya uğrayan oyuncular ilk kez alışverişe gittiklerinde aşırı sağcıların kendilerine hakaret ettiklerini, kendilerinin de süpermarkete girerek bu kişilerin gitmesini beklediklerini anlattı. Bu arada, market sahibinin eve gideceğini belirterek kendilerinden dışarı çıkmalarını istediğini belirten oyuncular, bu olayı kendilerine izin verilmediği için antrenörlerine söylemediklerini, ancak ertesi gün ikinci kez aynı süpermarkete gittiklerinde aşırı sağcıların kendilerini sopa ve bıçaklarla beklediklerini gördüklerini ve ormana doğru kaçtıklarını, ancak arkadaşları Hakan'ın düşmesi nedeniyle geriye koşarak bu oyuncuyu aşırı sağcıların elinden aldıklarını ifade etti.


Karakolda hakaret ettiler


Hakan Mahmutoğlu yaptığı açıklamada koşarken düştüğünü, bu arada aşırı sağcılardan birinin beyzbol sopasıyla dizine vurduğunu ve bacağının durumunun kötü olduğunu söyledi. Oyuncular, ifade vermek üzere gittikleri karakolda da saldırganlardan üçünü gördüklerini ve bu kişilerin kendilerine karakolda bile hakaret ettiklerini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER