Dünya
  • 18.12.2017 13:36

ABD'de havalimanı karanlığa gömüldü 1500 sefer iptal

Dünyanın en yoğun hava trafiğine sahip havaalanlarından biri olan Atlanta Uluslararası Havaalanı'nda yaşanan elektrik kesintisi hava trafiğini felce uğrattı. 1500 sefer iptal oldu.

Atlanta Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı'nda yaşanan elektrik kesintisi ABD'de krize neden oldu.

INSTAGRAM/@APLINETREEE (Elektriklerin kesildiği havalimanında kaos ortamı hakim)

Elektrik kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamadı ve yüzlerce uçak seferi iptal olurken, Havalimanı, çocukları ile birlikte Noel'i kutlamak için seyahat etmeye hazırlanan ailelerle, uçuşlarını bekledikleri sırada karanlığa gömüldüler.

YOLCULAR YERLERDE YATTI

Saatlerce süren elektrik kesintisi yüzlerce uçuşu etkilerken, ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinin de aralarında bulunduğu havalimanında uçaklar ne inebildi ne de kalkabildi.

Bununla birlikte saatlerce havalimanında beklemek zorunda kalan yolcular çareyi boş buldukları yerlerde yatmakta buldu.

ABD'de havalimanı karanlığa gömüldü

Yerlere yatmayan bazı yolcular ise elektrik kesintisi nedeniyle duran bagaj bantlarına sırtlarını yasladı.

ABD'de havalimanı karanlığa gömüldü

ABD'de havalimanı karanlığa gömüldü

INSTAGRAM/@APLINETREEE (Karanlığa gömülen havalimanında yolcular bekliyor)

MEHMET SÜMER OLAY YERİNDEYDİ

Tecrübeli Gazeteci Mehmet Sümer de olayın gerçekleştiği sırada havalimanının içindeydi. O sırada karanlığa gömülen havalimanındaki ortamı anlatan Sümer, Dünyanın en işlek havalimanında elektrik kesintisin halen devam ettiğini, ve ortamda bir kaos etkisinin hakim olduğunu belirtti.

ABD'de havalimanı karanlığa gömüldü

1500 UÇUŞ İPTAL

Yaklaşık 11 saat süren elektrik kesintisi 1500 uçuşun iptal olmasına sebep oldu. Havalimanına elektrik verimi henüz tam olarak sağlanamasa da karanlık ortamdan çıkıldığı, ve yarı normal seyirde işlemlerin başlatıldığı açıklandı.ABD'de havalimanı karanlığa gömüldü

Gişelerin çalışmaya başlaması ile büyük bir kuyruğa tutuşan yolcular işlemlerini halletmek için sıraya girdiler. 11 saat süren elektrik kesintisinde Pazar gece saatlerinde 900, bugün ise elektriklerin gelmesine kadar 600 uçuşun iptal olduğu açıklandı.

ABD'de havalimanı karanlığa gömüldü

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVAALANI

Kesintinin nedeni henüz açıklanamazken, yetkililer, kesintinin yer altı kaynaklarında oluşan bir yangından kaynaklı olduğunu düşünüyor. Yangının büyük bir tahribata neden olmasından endişe eden Georgia elektrik firması, böyle bir durumda büyük oranda elektrik sistemlerinde hasar oluşabileceğini söyledi.

ABD'de havalimanı karanlığa gömüldü

INSTAGRAM/@APLINETREEE (Karanlığa gömülen havalimanında hayat durdu)

Atlanta, ABD hava ulaşım sisteminin kalbi olarak biliniyor. Havalimanındaki tüm operasyonları etkileyen, uçak seferlerinin gecikmesine ya da iptal olmasına yol açan elektrik kesintisi zincirleme olarak ve katlanarak ülke çapında iç ve dış hat seferlerine de yansıyor.

ABD'de havalimanı karanlığa gömüldü

TWITTER / @NATALIESEITZ (Yolcular elektriklerin gelmesini bekliyor)

Güncellenme Tarihi : 18.12.2017 13:39

İLGİLİ HABERLER