Dünya
  • 3.5.2004 00:00

ABD'NİN ''TELEKULAK'' İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI

NEW YORK - ABD Mahkemeleri İdare Ofisi, 2003 yılına ait ABD genelindeki ''telekulak'' istatistiklerini açıkladı.
     Bu istatistiklere göre, New York'un ABD'de normal telefon, cep telefonu ve hatta bilgisayarların en fazla dinlendiği şehir durumunda olduğu bildirildi.
     New York Daily News gazetesi tarafından yayınlanan istatistiklere göre, geçtiğimiz yıl yargıçların New York'ta binlerce insanın dinlenmesine imkan verecek 246 dinleme emrini onayladığı kaydedildi. Bu rakam Los Angeles'ta 118, Miami'de 7, Chicago'da 5 ve New Jersey eyaletinin tamamında 117 olarak tespit edildi.
     New York'ta yapılan dinlemelerin neredeyse tamamının uyuşturucu ile alakalı olduğu kaydedilirken, bu dinlemelerle uyuşturucu ticareti yapan çetelerin üst kademelerine ulaşılmaya çalışıldığı ifade edildi.
     İstatistiklere göre, 2003 yılında ABD genelinde dinleme vakaları yüzde 6 oranında artarken, bu artışın daha çok uyuşturucu, kara para aklama ve organize suç örgütleriyle mücadele kapsamında yapıldığı kaydedildi.
     Haberde, bu istatistiklere, sayısı bin 700'ü bulan, teröristlerle ilgili çok gizli dinleme izninin dahil olmadığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:08

İLGİLİ HABERLER