Gündem
  • 1.4.2006 00:06

ABDULLAH GÜL : ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLER 3 AYRI ÜLKEYE MENSUP

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, terörizmle mücadelede herhangi bir tolerans ya da zafiyetin kesinlikle gösterilmeyeceğini vurgulayarak, bundan kimsenin kuşku duymaması gerektiğini söyledi.
     TRT'nin sorularını yanıtlayan Abdullah Gül, Muş-Bingöl sınırındaki operasyonda ölü ele geçirilen teröristlerin 3'ünün Suriye, 2'sinin İran, 1'inin de Irak uyruklu olduğunu açıkladı.
     Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısıyla ilgili bir soru üzerine Gül, bu kurulun zaman zaman toplandığını ve tüm terör olaylarını ve güvenlik olaylarını gözden geçirdiğini, alınması gereken önlemleri almakta ve koordine etmekte olduğunu hatırlattı.
     Bununla ilgili ayrıca TBMM'ye bir yasa teklifi gönderdiklerine işaret eden Gül, ''Başbakanlık'ta kurulacak olan güvenlikle ilgili bir genel müdürlük seviyesinde bu işler koordine edilecektir ve bununla ilgili en nitelikli insanlar istihdam edilecektir. Şüphesiz ki bu kurulda güvenlik birimlerimizin bütün yetkilileri vardır ve onlar kendi görevlerini en iyi şekilde yapmaktadır. İçişleri Bakanlığımız, Jandarma Genel Komutanlığımız, diğer istihbarat teşkilatlarımız. Dünkü toplantıda da bütün bu sorumlu kişilerle birlikte olaylar gözden geçirilmiştir'' diye konuştu.
     Yeni bir terörle mücadele yasası konusunda, terörle mücadelenin daha etkin biçimde yapılmasıyla ilgili zaten bir süredir bir çalışmanın bulunduğuna işaret eden Gül, konuyla ilgili yapılması gereken bazı yasal düzenlemelerin sözkonusu olduğunu ve bunlara son biçimlerinin verileceğini bildirdi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:36

İLGİLİ HABERLER