Gündem
  • 1.4.2006 00:03

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN TELEFON DİPLOMASİSİ...

DEVLET ARIK
ANKARA  - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Filistin'de başbakanlık koltuğuna oturan İsmail Haniye ve İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Perez ile telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi.

İsrail'in 'Ürdün Vadisi' projesinin ele alındığı görüşmelerde, Başbakan Erdoğan'ın, projenin başına 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in getirilmesi konusuna sıcak baktığı belirtildi.


Başbakan Erdoğan, partisinin il başkanları ile il kadın ve gençlik kolları başkanlarına, Ankara Keçiören'deki Estergon Kalesi'nde akşam yemeği verdi. Milletvekilleri ve parti yöneticilerinin de katıldığı akşam yemeği, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Erdoğan, yemeğin ardından herhangi bir açıklama yapmadan kaleden ayrıldı.


Estergon Kalesi'ne il başkanları toplantısının yapıldığı Bilkent Otel'den gelen Başbakan Erdoğan'ın, Bilkent'te arabasını durdurarak 12 dakika süren bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Erdoğan'ın, İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Perez ile görüştüğü belirtilirken, görüşmenin gündemini İsrail'in 'Ürdün Vadisi' projesinin oluşturduğu kaydedildi. Ürdün ile İsrail arasındaki bir bölgede, turistik ve ekonomik kalkınmanın sağlanması amacıyla başlatılan projenin başına 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in getirilmesini isteyen Perez'in bu yöndeki talebini Erdoğan'a ilettiği bildirildi. Demirel'in 'Hükümetin de onayını almanız gerekir' yönündeki telkini üzerine Erdoğan'ı arayan Perez'in, Başbakan'a bu konudaki görüşünü sorduğu belirtildi. Görüşmenin olumlu geçtiği ve Başbakan'ın da Demirel'in projenin başına getirilmesine sıcak baktığı ifade edildi.


Başbakan Erdoğan'ın akşam saat 21.00 sıralarında da Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile bir telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi. Erdoğan'ın, Filistin'de hükümet kuran ve güvenoyu alan Haniye'yi tebrik ettiği ve kendisini 'Ürdün Vadisi' projesi konusunda bilgilendirdiği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:36

İLGİLİ HABERLER