Gündem
  • 24.4.2007 13:07

ABDULLAH GÜL'ÜN ADAYLIĞI İÇİN KİM , NE DEDİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ü açıklamasının ardından liderlerden tepkiler gelmeye başladı.

AĞAR: HAYIRLISI BAKALIM

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak "Hayırlısı bakalım" dedi.

Ağar,THY'nin tarifeli uçağıyla Ankara'dan İstanbul'a geldi. Havalimanında basın mensuplarının cumhurbaşkanlığına aday gösterilen Abdullah Gül'le ilgili sorularına Ağar, " Hayırlısı bakalım" demekle yetindi.

Ağar, diğer soruları yanıtlamadan makam aracına binerek havalimanından ayrıldı.

Bu sırada Ağar'ı karşılamak için salonda bekleyen DYP'li yöneticilerden Celal Adan ile CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayını Abdullah Gül olarak açıklamasının ardından birbirlerini "hayırlı olsun" diyerek tebrik etti.

GÜL'ÜN ADAYLIĞINA GRUP'TAN İLK TEPKİ UYANIK'TAN

AKP Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'nin cumhurbaşkanı adayının Abdullah Gül olduğunu açıkladığı an Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık tepki gösterdi.

Fehmi Uyanık, Erdoğan'ın Gül'ün ismini açıklaması üzerine kürsüye fırlayarak "Olamaz olamaz bu nasıl bir aday" dedi.

BAYKAL, GÜL'ÜN ADAYLIĞINI EVİNDE ÖĞRENDİ, ELEŞTİRİLERİ NOT ALDI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığını evinden öğrendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olarak belirledikleri isim olarak açıklamasını CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da evinde öğrendi.

Baykal, Erdoğan'ın Meclis'teki grup konuşması Angora'da bulunan evinde, yalnız izledi. CHP kurmayları ise TBMM'deki odalarında Gül'ün adaylığını öğrendiler. Gül'ün açıklanmasından sonra Baykal ile kurmayları arasında yoğun telefon trafiği yaşandı.

CHP lideri, Başbakan Erdoğan'ın, CHP'ye yönelik eleştirileri de dikkatlice not aldı. GRUP'DA CEVAP VERECEK

Öte yandan, Deniz Baykal, Gül'ün adaylığı ve Erdoğan'ın eleştirilerine partisinin saat 13.30'da yapılacak Meclis Grubu'nda yanıt verecek.

BBC: "ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINDAN VAZGEÇTİ"

İngiliz BBC kanalı, 11. cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ün açıklanmasına ilişkin olarak, "Başbakan, cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçti" dedi.

BBC, "Bu karar, binlerce kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmamasına yönelik yürüyüşünün ardından geldi." yorumunda bulundu.

Başbakan Erdoğan, parti grup toplantısı sırasında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü aday olarak açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:49

İLGİLİ HABERLER