Gündem
  • 24.4.2007 12:44

AJANSLAR ABDULLAH GÜL'Ü FLAŞ OLARAK DUYURDU

AP, Reuters ve AFP ajansları AKP’nin Türkiye’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ü seçtiğini flaş haber olarak dünyaya duyurdu.
      AFP ajansı Gül’ün aday olduğunu söyleyen Erdoğan’ın bu açıklamasıyla kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olacağına dair çıkan spekülasyonlara son verdiğini belirtti.
      Reuters ‘Cumhurbaşkanı adayı Gül hakkında 5 gerçek’ başlığı altında notlar yayınladı. Ajans şu ifadeleri kullandı:
      -56 yaşındaki Gül 2003 yılında Dışişleri Bakanı olduktan sonra tarihi AB üyeliği görüşmelerinin başlamasına önderlik etti. Sadık bir reformcu olarak Avrupa’da çok saygı görüyor.
      -Erdoğan’ın sadık yardımcısı:
      -AK Parti’nin kurucu üyelerinden biri. İslami kökleri yüzünden asker ve Türkiye’nin laik kesiminin güvenmediği bir politikacı. Fakat Erdoğan’dan daha kozmopolit ve sakin bir yapıya sahip olduğu için ondan daha kabul gören biri.
      -Erdoğan gibi dindar bir kişi. Eşi başörtüsü takıyor.
      -Ekonomi Profesörü olan Gül İngiltere’de üniversite eğitimi gördü ve çok iyi derecede İngilizce konuşuyor
     
     BBC: “AKP’nin adayı Gül'

      İngiliz yayın kurumu BBC, Erdoğan’ın gruptaki konuşması sırasında adaylarının Gül olduğunu açıklarken yine nihai kararın ise TBMM'nin olduğunu söylediğine dikkat çekti Erdoğan’ın “Birliğimizi ve bütünlüğümüzü zedelemeden, bu millete sadakatle hizmet yarışında bir tek geri adım atmamak üzere, yürüyüşümüze emin adımlarla devam edeceğizö sözlerini de aktaran BBC, seçilecek cumhurbaşkanı için 16 Mayısta Genel Kurulda ant içme töreni yapılması planlandığını kaydetti
     
     DEUTSCHE WELLE:'Abdullah Gül'den boşalan dışişleri bakanı koltuğuna kimin oturacağı merak konusu'

      Almanya’nın Sesi Deutsche Welle ise, AKP’nın adayı Gül’ün olduğunu duyururken “Abdullah Gül'den boşalan dışişleri bakanı koltuğuna kimin oturacağı merak konusuö ifadesini kullandı Deutsche Welle, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun Cuma günü yapılacağına işaret etti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:49

İLGİLİ HABERLER