Spor
  • 6.7.2013 09:35

Adebayor Kartal gibi

Yeni sezonda süper bir yıldız ile tribünlere heyecan getirmek isteyen Beşiktaş Yönetimi Togolu golcüyü ikna etti.


Beşiktaş, İnönü Stadı’nın yıkıldığı sezonda hem taraftarı heyecanlandıracak hem de tribünleri dolduracak bir transfer üzerinde uzun süredir çalışıyordu. Bu kapsamda Ronaldinho ile de görüşen siyah-beyazlı yönetimin son kararı Tottenham’ın yıldız golcüsü Emmanuel Adebayor oldu. Adını 1. sınıf golcüler arasına yazdıran Togolu yıldız için yapılan görüşmeler ilk etapta olumsuz seyrediyordu. Ancak Slaven Bilic hamlesi ile Avrupa’da ses getiren siyah-beyazlı kulüp, sonunda istediğini elde etti ve Adebayor’un menajerleri ile prensip anlaşması sağlandı. Bu transferin ikinci ayağı için ise Tottenham ile masaya oturuldu.

5 MİLYON POUND FAZLA!

Görüşmeleri yürüten yönetici Ahmet Kavalcı, 29 yaşındaki yıldız futbolcu için 5 milyon pound isteyen Londra ekibinden indirim talep ediyor. Adebayor’u elden çıkarmak ve bütçeyi biraz olsun rahatlatmak isteyen Tottenham ise Beşiktaş’ın bu isteğine olumlu yaklaşıyor. Tarafların kısa süre içinde ortak bir noktada buluşması bekleniyor.

‘ADEBAYOR’U KİM İSTEMEZ’

Bilic, Adebayor konusundaki sorular karşısında şunları söyledi: “Adebayor olağanüstü bir oyuncu. Herkes onu kadrosunda görmek ister. Ama onun transferiyle ilgili, basında yazılanlardan daha fazlasını benden duymayı beklemeyin. Gençlerle daha deneyimliler arasında, Türklerle yabancılar arasında denge kurduğumuzda, bu takım yüksek başarı gösterme potansiyeline sahip. Bir taraftan gerçekçiyim ama oldukça da iyimserim.”

30 MİLYON EUROLUK ADAM

Fransa ekibi Metz’in altyapısında başladığı kariyerindeki ilk büyük sıçramayı Monaco’da gösteren Adebayor 2006’da Arsene Wenger’in dikkatini çekerek 10 milyon euroya Arsenal’e geldi. 2009’da 29 milyon euroya M.City’ye satılan ancak burada dikiş tutturamayan Adebayor, 2010’da Real Madrid’e 2011’de ise Tottenham’a kiralandı. Geçtiğimiz sezon 6.4 milyon euroya bonservisini alan Tottenham, bu sezon ise oyuncuyu satacak. Adebayor 1 kez Premier Lig’de yılın takımına seçildi, 1 kez de yılın Afrikalı futbolcusu ödülünü aldı.

KAVALCU OLDU PIPER

Adebayor hamlesi İngiliz medyasının radarını Beşiktaş’a çevrildi.. Metro Gazetesi’nin internet sitesindeki bir haberde ise görüşmeleri sürdüren Ahmet Kavalcı için “Ahmet Piper” ifadesini kullanıldı. Kavalcı anlamına gelen ‘piper’ kelimesi hatalı tercüme ile Beşiktaş Yöneticisi’nin soy ismi gibi okuyuculara yansıtıldı.

Ersoy ÖZDEM/AMK
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 13:46

İLGİLİ HABERLER