Gündem
  • 27.7.2009 10:51

ADLİ TIP'TA JET ATAMALAR

Akşam gazetesinde Ercan Öztürk imzasıyla yayımlanan haber şöyle:

Tartışmalarından odağındaki Adli Tıp Kurumu'nda, Devlet Denetleme Kurulu teftişi öncesi apar topar operasyona gidildi. Kurumda iki başkan yardımcısı üyeliğe getirilirken, 8 atama ve görev değişikliği daha yapıldı.

Akşam, 'Münevver Karabulut'un iç çamaşırındaki spermin, otopside bir ölüden bulaştığını ortaya çıkartmış, hatanın teknisyenin 'kirli eldiveninden' kaynaklandığı açıklanmıştı. Üzmez raporundan sonra yaşanan bu olay üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kurumun 3 yıllık faaliyetlerinin denetlenmesi talimatını vermişti.

Devlet Denetleme Kurumu'nun, teftişe bugün başlaması bekleniyordu. Denetim öncesi Adlı Tıp'ta operasyona gidildi. Resmi Gazete'de dün yayımlanan ve Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in imzalarının bulunduğu üçlü kararnameyle toplam 10 atama ve görev değişikliği yapıldı.

Buna göre Kurum'un Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Mustafa Okudan, 5'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp üyeliğine, diğer Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Hasan Ağrıtmış ise 6'ncı Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp üyeliğine atandı.

5 AKADEMİSYEN KURUM'DA
Adli Tıp'a atanan 5 yeni üye ise Kurum dışından akademisyenlerden seçildi. 3'üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu Göğüs Hastalıkları üyeliğine, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Erelel getirildi. 5'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu Halk Sağlığı üyeliğine, İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bedia Ayhan Özyıldırım atandı.

1'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu Beyin ve Sinir Cerrahisi üyeliğine, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Makbule Nurperi Gazioğlu; 5'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu Enfeksiyon Hastalıkları üyeliğine, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yaşar Bağdatlı getirildi.

SKANDALLAR HIZLANDIRDI
Yapılan operasyonla ilgili isimlerin, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce tarafından birkaç ay önce Adalet Bakanlığı'na sunulduğu öne sürüldü. Bir Adli Tıp yetkilisi de 'Atamalar bekliyordu. Bu isimler daha önceden belirlenen isimler. Yaşanan skandalların ardından atamalar hayata geçirildi' diye konuştu.

Adli Tıp'ta teftişin bugün başlayacağı tahmin ediliyor. Denetim öncesi kurumda 10 müfettiş için 5 oda hazırlandı. Müfettişlerin rahat çalışabilmesi için her türlü imkanın sağlanacağı öğrenildi.

Üzmez'i tutuklatan imzalara 'terfi'

ADLİ Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığına Uzman Dr. Yüksel Aydın Yazıcı getirildi. Yazıcı, yazar Hüseyin Üzmez'in ikinci kez tutuklanmasını sağlayan raporda 'B.Ç.'nin ruh sağlığı bozulmuştur' yönünde görüş bildiren üyeler arasındaydı.

Yine aynı yönde görüş bildiren 6'ncı Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp üyeliğini ikinci görevli olarak yürüten Doç. Dr. Ümit Naci Gündoğmuş '2'nci Adli Tıp İhtisas Kurulu Başkanlığına', 5'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyesi Uzman Dr. Mehmet Korkut ise '2'nci Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp üyeliğine' atandı.

Erdoğan'ın yerine Abalı

İKİNCİ rapor öncesi, B.Ç.'yi muayene etmeyerek istifa eden çocuk psikiyatristi Doç Dr. Ayten Erdoğan'dan boşalan '6'ncı Adli Tıp İhtisas Kurulu Çocuk Psikiyatrisi' üyeliğine, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Abalı atandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER