Gündem
  • 27.7.2009 10:53

ÖCALAN'DAN ŞOK SÖZLER...

Kürt sorununda yeni açılımların tartışıldığı bugünlerde teröristbaşı Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşmede söylediği şok sözler ortalığı yine bulandıracak gibi...

İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan avukatlarıyla yaptığı haftalık görüşme PKK'ya yakın internet sitelerinde yayınlandı. İşte Teröristbaşı Öcalan'ın cezaevinden dolaylı olarak yolladığı şok mesaj:

- Basında muhataplık konusu işleniyor. Muhatap olmaya bayılmıyorum. Yol haritasını 15 Ağustos'a yetiştirmeye çalışacağım. Radyodan dinledim, Sabah gazetesi yazmış. Bunu nerden çıkarıyorlar, daha yeni yazmaya başladım. Siyasi olarak çözüm gelişmediği zaman askeri kesim inisiyatif alır. Kimi muhatap alırsanız alın bu işi çözün, ama ciddi olalım" dedi.

BAŞBAKANLAR SIRAYLA ÇAĞRI YAPMIŞMIŞ!

- Çatışmasızlık ortamı için 11 yıldır çalışıyorum.Hatta Özal'dan beri tek başıma yapıyorum. Çağrılar üzerine ben bunları yapıyorum. Özal, Talabani üzerinden çağrı yapmıştı. Ben önce Talabani'ye (Sen ne diyorsun) demiştim ve şaşırmıştım. Daha sonra Sayın Necmettin Erbakan, başbakanken Suriye Devlet Başkanı üzerinden çağrısı oldu. Askeriye, Brüksel üzerinden çağrı yapmıştı.

- Sayın Erdoğan ve Gül'ün dolaylı da olsa, basın yoluyla da olsa çağrıları oldu, ricaları oldu. Ben de bunlara cevap verdim. Osmanlı zamanında padişahlar perde arkalarından dinlerlerdi. Eğer çözüm olacaksa, biz bunu da kabul ederiz. Demokratik siyasetin gereği olarak cesur olmak gerekiyor. Çözümü istemeyenler Erdoğan ve Gül'ün gitmesini isteyenlerdir.

ERDOĞAN'IN SONU MENDERES GİBİ OLACAK

- Avrupalılar kendilerini milliyetçilikleriyle koruyorlar. Türkiye milliyetçilikle bile kendini koruyamıyor. Dünyanın her yerinde olduğunu gibi Çin'i de görüyorsunuz; Türkleri koruyamıyorlar. Erdoğan Davos'ta bir çıkış yaptı, kahraman ilan ettiler. Bunun sonuçlarının ne zaman karşısına çıkacağını da hesaplayamıyor. Ama onlar bunu 3-5 yıl sonra hissettirmeden hesabını soracaklar, farkında bile olmayacak. Menderes döneminde 6-7 Eylül olayları yaşandı. Bunların sonucunda Menderes idam edildi, ama o bunu anlamadı. Davos'un hesabını da Erdoğan'a sorarlar, o da nasıl olduğunu bilemeyecek.

HÜRRİYET GAZETESİ DAHA ÇOK DEĞİŞECEK

Hürriyet gazetesinin kendisiyle ilgili yazdıklarını değişim olarak niteleyen Öcalan sözlerini şöyle bitirdi: Ertuğrul Özkök köşe yazısında benim hakkımda daha önceleri törörist, terörbaşı benzeri kavramlar kullandığını, ama bugün bunun doğru olmadığını, kullanılan dilin daha yumuşak olması gerektiğini belirtmiş. Evet ben de eski ben değilim. Hürriyet gazetesi de eski Hürriyet değildir. Bu saatten sonra da eski Hürriyet olamaz, daha çok değişecektir. Devlet de eski devlet olamayacak. Ben de daha öncesinde Rusya ve Kafkasya'nın durumu ortada. Çin sosyalizm ile ancak ABD'ye hizmet ediyor. Çatışma, şiddet, ölüm benim mantığım değildir. Ben bunlardan vazgeçtim. Demokratik siyaseti ve özgürlüğü esas alıyorum. Ben radikal demokratım.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER