Gündem
  • 15.7.2009 14:50

AFGANİSTAN'A ŞEHİTLER İÇİN UÇAK GÖNDERİLDİ

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, haftalık basın toplantısında, Afganistan'da dün son derece üzücü bir olayın meydana geldiğini, trafik kazası sonucu iki şehit verildiğini hatırlattı.
Afganistan'daki Türk Gücü Komutanı Kurmay Albay Faruk Sungur ile Afganistan'da düzenlenecek olan cumhurbaşkanı seçimleri için 12 Temmuzdan itibaren Mezar-ı Şerif'e yerleşmekte olan Türk askeri birliğinin komutanı Albay Murat Kaymakçılar'ın içinde bulunduğu zırhlı aracın dün trafik kazası yaptığını belirten Özügergin, kaza sonucu Kurmay Albay Sungur ile Uzman Çavuş Mevlüt Baydur'un kaza mahallinde şehit olduklarını bildirdi.
Sözcü Özügergin, Uzman Çavuş Fehmi Berkyürek ile Albay Murat Kaymakçılar'ın ise yaralandıklarını söyleyerek, bugün itibariyle bölgeye bir ambulans uçağın giderek, gerek şehitlerin naaşlarını gerekse yaralıları Türkiye'ye getireceğini kaydetti.
Özügergin, "TSK mensupları dünyanın pek çok bölgesinde çok zor koşullar altında görev yapmaktalar, fedakarca çalışmaktalar ve bu fedakarlıkları bakanlığımızca her zaman için takdir ve şükranla anılmaktadır ve anılacaktır.
Diğer taraftan bizim Afganistan'da dost ve kardeş Afgan halkına uzattığımız yardım eli devam edecektir. Biz bu ülkede Afgan halkının refahı için çalışmaya devam edeceğiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz"dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER