Gündem
  • 15.7.2009 15:46

HANGİ YÜZLE? ABBAS TÜRKİYE'YE GELİYOR

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, haftalık basın toplantısında soru üzerine, Abbas'ın ziyaretini doğrulayarak, Filistin liderinin yarın ve öbür gün Ankara'da temaslarda bulunacağını belirtti.
Sözcü Özügergin, Abbas'ın Kıbrıs Rum kesimindeki temasları sırasında Rum tezlerine destek verir mahiyette açıklamalar yaptığına yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine, "Bizim açımızdan bu konu kapanmıştır" dedi. Filistin büyükelçiliğinin, söz konusu iddiaları, yaptığı bir açıklamayla yalanladığını anımsatan Özügergin, şunları kaydetti:
"Bu açıklama herhangi bir tereddüte mahal vermeyecek kadar açıktır. Bizim Filistin halkı ile olan ilişkilerimiz göz önünde bulundurulduğunda zaten biz bu haber yayıldığında çok da fazla kulak asmamıştık. Ama büyükelçinin Sayın Abbas'ın bu yönde ifadeler kullanmadığını teyit etmesi şüphesiz ki kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından faydalı olmuştur."
Abbas, temasları çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek. Abbas'ın beraberindeki heyette, Başkanlık Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna ile Filistinli Baş Müzakereci Saib Erekat da yer alacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER