Gündem
  • 29.4.2024 10:54

İsrail'den İmamoğlu'na jet hızıyla HAMAS teşekkürü

İmamoğlu, "Mescid-i Aksa selini" kınadı ve Hamas'ı "terör örgütü" olarak tanımladı... İsrail, İstanbul Belediye Başkanı'nın açıklamalarını kutladı..

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Filistin hareketini "terör örgütü" olarak nitelendirerek, "Hamas'ın İsrail'e gerçekleştirdiği saldırı (Mescid-i Aksa Tufanı) bizi çok üzdü" dedi.) 

Bu, İstanbul Belediye Başkanı'nın 28 Nisan 2024 Pazar günü Amerikan kanalı CNN'de yayınlanan bir haberinde ortaya çıktı ve şunları ekledi: "Terörist operasyonlarla toplu halde insanları öldüren her türlü oluşumu terör örgütü olarak kabul ediyoruz. .”

Resmi yayıncı Kan'a bağlı kanal ve İbrani gazetesi The Jerusalem Post da dahil olmak üzere İsrail gazeteleri ve medya kuruluşları açıklamaları hızla aldı ve yeniden yayınladı . 

İsrail'in resmi yayıncı kuruluşu KAN, İmamoğlu'nun açıklamasına geniş bir şekilde verdikten sonra, Hükümetin bu açıklamasından dolayı İmamoğlu'nu kutladığını ve kendisini İsrail'in yakın bir dostu olarak gördüğünü bildirdi.. 


CNN, İstanbul belediye başkanıyla yapılan röportajın tarihini belgelemese de, bu açıklamaların yayınlanması, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Türkiye'ye yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeden birkaç gün sonra geldi. . 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Nisan 2024 Cumartesi günü Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı ile yaptığı görüşmede, İsrail'in Filistinlilere uyguladığı adaletsizliğin bedelini bir gün kaçınılmaz olarak ödeyeceğini doğruladı. Ordunun İsrail güçlerini Özgürlük Filosu ile yüzleşmeye hazırladığı bir sırada işgal Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ona saldırdı.

Erdoğan, Haniyeh'e, ülkesinin uluslararası toplumun dikkatini Filistinlilerin maruz kaldığı adaletsizliğe çekmek için diplomatik çabalarını sürdüreceğine dair güvence verdi.

Erdoğan ayrıca Türkiye'nin Filistin'e insani yardımlarını sürdüreceğini ve bu kapsamda 45 bin tondan fazla yardım göndereceğini doğrulayarak, İsrail'e ticaret kısıtlamaları da dahil olmak üzere bir dizi yaptırım uyguladığını kaydetti.

İsrail'in toplantıya ilk tepkisi işgalci Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Türkiye Cumhurbaşkanı'na saldırarak, "Yazıklar olsun sana" dediği oldu.

17 Nisan 2024 Çarşamba günü Erdoğan, bugünkü Hamas hareketini "Kurtuluş Savaşı sırasındaki Türk milli kuvvetlerine" benzeterek, bu hafta sonunda "Filistin davasının liderini" kabul edeceğini belirterek, şöyle konuştu: Haniyeh'e atıfta bulunarak.

Güncellenme Tarihi : 29.4.2024 10:59

İLGİLİ HABERLER