Sağlık
  • 1.8.2016 02:39

Ağız kokusuna 10 çare

Ağız kokusunun en önemli nedeni diş çürükleri ve diş eti iltihaplarıdır. Ağız içinde oluşan bir enfeksiyon bakteri üretimini artırır ve kokuya neden olur. Temiz bir nefes için diş sağlığınıza önem verin. Diş fırçanızı en geç üç ayda bir değiştirin ve dişlerinizi sabah akşam düzenli bir şekilde fırçalamayı ihmal etmeyin.

SU
Su sağlığımızla ilgili her konuda olduğu gibi ağız kokusunu gidermede de gerçek bir kurtarıcıdır. Böbrekler açısından risk taşıyan hastalar dışında, günde 2,5 - 3 litre su içmek idealdir ve bu miktar tükürük salgısının artmasını sağlayarak ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.

SAKIZ
Ağız kokusunun en önemli nedenlerinden biri de tükürük salgısının azlığına bağlı olarak ağız kuruluğudur... Şeker gibi bazı kronik rahatsızlıklarda ilaçların yan etkisiyle ağızda kuruluk meydana gelir. Ayrıca gece boyunca tükürük salgısının azalması ve ağız içindeki yemek parçacıklarının birikmesi de sabahları kötü kokuya davetiye çıkarır. Hem tükürük salgısını çoğaltmak, hem de kokuyu yok etmek için çinkolu sakız çiğneyin.
TARÇIN
Tarçın ağız içi bakterilerle mücadelede önemli bir silahtır. Yiyecek ve içeceklerinize mutlaka tarçın koyun. Tarçınlı şekersiz sakızlar da hem kuruluk hem de bakterilerle mücadelede fayda sağlar.
YOĞURT
Gün içinde çok fazla yağlı ve kötü koku bırakabilecek yiyecekler tükettiyseniz günde 1 veya 2 kere tüketeceğiniz yoğurt ile ağızdaki kötü kokuyu yok edebilirsiniz.
LİMON
Ağız kokusunu yok etmek için bir limonu ortadan ikiye bölüp emebilirsiniz. Uygun bir ortamda değilseniz limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz.
ELMA

Elma veya aynı özelliği taşıyan armut tüketimi, nefesi temizleme ve tazeleme konusunda etkili bir yöntemdir. İçinde bulunan gıda lifi tükürüğü temizlemeye etkili olmakla birlikte ağızda güzel bir tat oluşturur.
KARANFİL
Karanfili ağzınızda bir süre bekletirseniz bıraktığı güzel koku ağız kokunuzu bastırır. Aynı zamanda karanfil, diş ve diş eti sağlığı için de faydalıdır.
ADAÇAYI
Bir avuç adaçayını sıcak suyun içinde 15 dakika bekletin ve içine biraz nane ruhu katarak gün boyunca dinlendirin. Dinlenmiş suyun içine yarısı oranında içme suyu ekleyip karıştırın ve sık sık ağzınızda çalkalayarak gargara yapın. Ağız kokusundan eser kalmayacaktır.
MAYDANOZ
Nefesi tazeleme özelliği taşır. Kebabın yanına maydanoz konulmasının sebebi aslında hoş bir görüntü vermesi veya daha renkli gözükmesi için değil, nefesinizi tazelemek içindir. Maydanoz yerine taze olmak şartıyla biberiye de tüketilebilir.
NANE

Güncellenme Tarihi : 1.8.2016 02:49

İLGİLİ HABERLER