Gündem
  • 20.12.2006 01:06

AHMET KAYA'DAN HER YIL YENİ ALBÜM!..

Ahmet Kaya'nın ölmeden önce okuduğu ancak hiç yayınlanmayan şiir ve şarkılar, her yıl birer birer piyasaya sürülüyor. 'Ahmet Kaya ölmedi' efsanesi de bu albümlerin tanıtımında kullanılıyor.

Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın yönettiği Gam Müzik, geçtiğimiz haftalarda yine Ahmet Kaya'nın ölmeden önce kaydettiği şiir ve şarkılardan oluşan bir albüm yayınladı. 'Gözlerim Bin Yaşında' adlı albümün tanıtım bülteninde en çok dikkat çekense, sanatçının ölmediği efsanesinin kullanılması oldu... Sanatçının yıllar önce stüdyoda okuduğu ve piyasaya çıkarmaya uygun bulmadığı bütün şarkı ve şiirleri teker teker piyasaya süren şirket, albüm tanıtımında şu cümleyi kullandı: "Tam 6 yıl önce aramızdan ayrılan sanatçı Ahmet Kaya'nın diskografisine şaşırtıcı biçimde her yıl yeni bir albüm ekleniyor."

Tüm şiirlerin 'yepyeni' olduğu vurgusunun yapıldığı tanıtımda, Kaya'nın aslında hayatta olduğuyla ilgili efsaneye de yer verildi.

KAYA'NIN SESİ!

Bu iş öyle abartıldı ki; Gam Müzik'in telesekreter kayıdında bile Ahmet Kaya konuşuyor: "Aradığınız numarayı biliyorsanız tuşlayın. Bilmiyorsanız 14'ü tuşlayın!"

/Bülent İPEK -Sabah

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:26

İLGİLİ HABERLER