Yaşam
  • 30.5.2004 02:55

AHMET ÖZAL GALA'YA SOYUNAN KIZKARDEŞİNE ÖFKE SAÇTI!..

Merhum cumhurbaşkanlarından Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal’ın anılarını anlattığı ‘Bir Kadın Birkaç Hayat’ adlı kitabı, Özal Ailesi’ni karıştırdı. Zeynep Özal’ın anılarına abisi Ahmet Özal büyük tepki gösterdi.

Ahmet Özal, ‘Babamın sağlığındayken yaptıkları etik değildi, şimdi de yazdıkları’ dedi. Anne Semra Özal da ‘Kızımın yaptıkları beni çok üzdü’ diye konuştu.

Sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal’ın anılarını anlattığı ‘Bir Kadın Birkaç Hayat’ kitabı, Özal Ailesini karıştırdı. Kitap daha piyasaya çıkmadan Hürriyet’in Kelebek ekinde bazı bölümlerinin yayınlanması, aileyi kızdırdı. En büyük tepki ise abisi Ahmet Özal ile eski eş Asım Ekren’den geldi.

Önceki gün Polat Otel Balo Salonu’nda gerçekleştirilen Malatya Eğitim Vakfı Yardım Gecesi’ne katılan Ahmet Özal, kız kardeşi Zeynep Özal’ın Özal Ailesi ile ilgili açıklamalarının etik kuralları ile bağdaşmadığını, kitabı okuduktan sonra kendisini ilgilendiren konularda kardeşine dava açacağını söyledi. İbrahim Tatlıses’in sahneye çıktığı gecede DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’la aynı masayı paylaşan Ahmet Özal, şunları söyledi:

DÜZMECE HİKAYELER

‘Zeynep Özal’ın açıklamalarını bölük pörçük gazetelerden okuyorum. Aslında açıklamalarını umursamıyorum. Hepsi hayal ürünü. Yaşanıp yaşanmadığını bile hatırlamadığım hikayeler bunlar. Anlattığı hikayelerin hiçbirine tanık olmadım, hepsi düzmece hikayeler.’

Ahmet Özal, gazetecilerin ‘Kız kardeşinizin Özal Ailesi ile ilgili sırları basına açıklayıp kitap haline getirmesini nasıl karşılıyorsunuz’ sorusuna ise, ‘Zeynep’in, babam sağken ve aktif politika içindeyken yaptıkları da ortada. O zaman yaptıkları etik kurallarla bağdaşıyor muydu ki, şimdi bağdaşsın. O zaman yaptıkları etik değildi, şimdi yazdıkları da’ diye cevap verdi.

Oğullarım usluydu kızımsa çok üzdü

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, kızı Zeynep Özal’ın aile sırlarını anlattığı anı kitabına çok üzüldüğünü söyledi. Vatan Gazetesi’ne konuşan Semra Özal, ‘Oğullarını daha çok seviyorsun diyor. Hiç ilgisi yok. Ama Ahmet’le Efe beni hiç üzmemiştir. Zeynep ise çok üzdü. Babası da ona kızar bana söylenirdi’ dedi. Semra Özal, ‘Zeynep’in ilk evliliğini istemiştim. İkincisinde zaten hamile gördüm. Son evliliğinde ise çok üzüldüm ve nikah gecesi salondan ağlayarak çıktım’ diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:18

İLGİLİ HABERLER