Yaşam
  • 16.4.2005 11:37

AK PARTİ İL BAŞKANINDAN MAYO ÖZÜRÜ...

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde yaşanan manken Zita'nın mayolu resminin bulunduğu tabela krizine, AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Aşlık son noktayı koydu. Aliağa'ya gelerek mağaza sahibinden özür dileyen Aşlık, "Partimin böyle bir olayı tasvip etmesi söz konusu olamaz" dedi.
AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Müjdat Bıçakçı'nın eşi Hacer Bıçakçı'nın bir grup kadınla bir iç giyim firmasına gidip model Zita'nın mayolu resminin bulunduğu tabelayı indirmelerini istediği yolundaki haberlerin basında yer almasının ardından, AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Aşlık Aliağa'ya gelerek olayı yerinde inceledi. Teşkilat Başkanı Rahmi Taştan ve Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Niyazi Memur'la birlikte iç giyim mağazasını ziyaret eden Aşlık, "AK Parti bir kitle partisidir. Dolayısıyla bizim partimizin içinde her görüşten insan yer alıyor. Demokrasimizin en büyük savunucusu ve sigortası olan partimiz, ilkeleri gereği herkese eşit mesafededir. Bu ülke hepimizin. Kimsenin gidecek bir yeri yok. Bu istenmeyen durum sizi ne kadar üzmüşse, inanın ki bizlerde o kadar üzüldük. Böyle gereksiz bir durumun dolaylı muhatabı olmaya ben ve yönetim kurulu üyelerim hassasiyet göstermiştir. Partimizin tamamen dışında olan bu olayın yaşanmış olmasından dolayı özür diliyoruz" diye konuştu.

"TAHRİKLERE KAPILMAYIN"
Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini belirten Aşlık, bazı çevrelerce münferit olayların büyütülmek istendiğini söyledi. Herkesin sükunet içinde davranması gerektiğini dile getiren Aşlık, "Son Trabzon olaylarında da görüldü ki, Türkiye'de ortaya çıkacak bir karışıklıktan çıkar elde etmeyi umanlar var. Küçük olayları büyütüp bir karmaşa ortamı yaratılması ülkemizin menfaatine değildir. Kimseye de fayda sağlamaz. Dolayısıyla bu ülkede yaşayan herkesin birbirine karşı daha saygılı ve anlayışlı davranması gerekir" şeklinde konuştu.
Olayın tamamen kendisi dışında geliştiğini vurgulayan Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, "Bu tip hadiselerle geçmişte de karşılaştık. Benim kartımı alan bazı insanlar, sanayi kuruluşlarına gidip (başkan gönderdi) diyerek işlerinin yapılmasını istemişti. Konu bana intikal eder etmez, yüze yakın sanayi kuruluşunu tek tek telefonla arayarak bu şekilde gelen insanlara itibar edilmemesini istedim. Partinin ismi, belediyenin ismi veya başkalarının ismi herkes tarafından kullanılabilir ve suiistimaller yaşanabilir. Yani bu iç giyim mağazasında daha önce yaşanmış olaylardan haberdar edilseydim iş bu raddeye gelmezdi. Gerekli müdahaleyi anında yapardım. Bu olayla ilgili hiçbir bilgim ve dahilim olmadığı halde, gelip bizzat mağaza sahiplerinden özür dileme ihtiyacı hissettim. Bu güne kadar Aliağa'daki esnaflara nasıl eşit mesafede durduysam bundan sonra da bu çizgim değişmeyecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

MAĞAZA SAHİBİNDEN BAŞKANA TEŞEKKÜR
Çekoslovak model Zita'nın mayolu resminin bulunduğu reklam panosunu kaldırması yönünde kendisine ve çalışanına baskı yapıldığını iddia eden mağaza sahibi Münevver Adan ise, kendilerinden özür dileyen Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın bu davranışının çok erdemli bir hareket olduğunu söyledi. "Aliağa Belediye Başkanı sadece Ak Partililer'in değil herkesin başkanı. Dolayısıyla bizim de başkanımız. Seçilmiş sevilen bir insan" diye konuşan Madan, "Olayı duyar duymaz Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya bizi aradı. Olaydan duyduğu üzüntüyü ifade edip, dolaylı olarak muhatap kaldığı durumdan dolayı özür diledi. Çok erdemli bir hareket yaptı. Kendisini taktirle karşıladık. Bu ciddi bir erdem ciddi bir saygı" diye konuştu.
Ziyaretin ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Aşlık ve beraberindekiler, AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı'nın yönetim kurulu toplantısına katıldı.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:54

İLGİLİ HABERLER