Gündem
  • 22.8.2005 01:09

AK PARTİ TEŞKİLATI'NDA "SAYIN ÖCALAN" GERİLİMİ

DİYARBAKIR (İHA) - Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan için 'Sayın Öcalan' diyen DEP eski Milletvekili Selim Sadak'a, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Kurt tepki gösterdi.


DEP eski Milletvekili ve Demokratik Toplum Hareketi Koordinasyon Kurulu Üyesi Selim Sadak, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Abdurahman Kurt şehir dışında olduğu için, Selim Sadak ve beraberindekileri il Başkan Yardımcısı Hikmet Karhan kabul etti. İl başkanı Kurt, telekonferans sistemi ile Sadak ve beraberindekilere görüştü.


Başbakan Erdoğan'ın Kürt sorunu konusundaki açıklamalarını cesurca bulduklarını söyleyen Sadak, "Sayın başbakanı destekliyoruz. Geçmişte herkesin hataları oldu. Ama çok önemli bir sürecin içindeyiz. Bunun sabote edilmemesi gerekir. Başbakan, söylediklerinin altını doldurmalıdır. En azından köy isimlerinin Kürtçe olması ve seçim barajının düşürülmesi için çalışma yapılmalıdır. KONGRA-GEL de bir aylık eylemsizlik kararı ile bu sürecin önünü açmıştır. Bu süre uzatılabilir. Sayın Öcalan Kürtler için hassas bir konudur. Bu nedenle üzerindeki tecridin kaldırılması, ailesi ve avukatları ile görüştürülmesi gerekir" dedi.


Sadak'ın 'Sayın Öcalan' diye başlayan konuşmasına telekonferans ile müdahale eden AK Parti İl Başkanı Kurt, "Sizden ricam, herkesin kendi doğrusunu halkın doğrusu haline getirmemesidir. Biz, toplumun ortak mutabakatları ile yürümek durumundayız. Detaylar içine girerek ortamın kaosa sürüklenmesine taraf değiliz. Tarihi bir dönem yaşanıyor. Toplumun her kesimi başbakanın sözleri etrafında kenetlendi. Bu ortamı sabote etmemek gerekir" diye tepki gösterdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:18

İLGİLİ HABERLER