Gündem
  • 17.7.2012 12:36

AK parti'den yolsuzluk operasyonu

Yolsuzluktan ihraç edileceklerden birisi de kadın belediye başkanı Nazmiye Kabadayı.

Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gece toplanan AK Parti MYK’da sürpriz bir “belediye operasyonu”na imza atıldı. Adları yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına karışan üç ilçe belediye başkanı, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Erdoğan’ın da onay verdiği bu operasyonla ihracı istenenler arasında partinin 5 kadın başkanından biri olan Giresun Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı da yer aldı.

Şubat ayında makam aracının kurşunlanmasıyla da gündeme gelen Kabadayı ile birlikte haklarındaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın verdiği soruşturma onaylarıyla yargılanan Bursa Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ve Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Salih Öztoklu’nun da ihracı istendi.

Ak Parti kaynakları, ilk kez belediye başkanlarının partinin en üst disiplin kurulu olan Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiği bilgisini vererek, “Daha önce bazı belde belediye başkanlarımızla ilgili de disiplin sürecini işletmiştik ama onlarla ilgili kararlar ilçe ve il disiplin kurullarınca alınmıştı. İlçe ve il belediye başkanlarıyla ilgili kararları ise Merkez Disiplin Kurulu verir, bu süreç ise ilk kez işletiliyor” dediler.

Ak Parti kaynakları, disipline sevk kararlarının MYK’da oy birliğiyle alındığına da dikkat çekerek, “Yolsuzluk ve usulsüzlüğe karışan, partimizin imajına zarar veren, tüzüğe aykırı hareket eden kim olursa olsun affetmeyiz. Partimizin şu anda bin 667 belediyesi bulunuyor, bunların hepsi 7 gün 24 saat esasına göre belediyecilik çalışmalarından düzenledikleri festivallerine kadar gece gündüz mercek altında tutuluyor” bilgisini de aktardılar.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:40

İLGİLİ HABERLER