Dünya
  • 26.12.2006 15:51

AK PARTİ'Lİ VEKİLLERDEN "FİLİSTİN" ÇIKARMASI!..

ANKARA - AK Parti Milletvekilleri, Kurban Bayramı'nı Filistin'de geçirme kararı aldı. Türkiye'den yapılan bağışlarla alınacak olan 5 bin kurbanın Gazze, Kudüs ve Ramallah'ta Filistinliler'e dağıtımını yapacak olan AK Parti'li vekillerin Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Hamas yetkilileriyle görüşüp görüşmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.


TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi başkanlığındaki AK Parti heyeti, Kurban Bayramı'nda Filistin halkının yanında olacak.

İsrail'in saldırılarına karşı Filistin halkına destek vermek amacıyla Kurban Bayramı'nda bölgeye gitmeye hazırlanan AK Parti Heyeti, Türkiye'den toplanan bağışlarla alınacak olan 5 bin kurbanın Gazze, Kudüs ve Ramallah'ta Filistinliler'e dağıtımını organize edecek. Türkiye'den Filistin halkına yapılan kurban bağışları İsrail'in insani yardım kuruluşlarına izin vermemesi nedeniyle resmi kurum olan TİKA aracılığı ve katkısıyla gereksinim sahiplerine ulaştırılacak. Heyet, Filistin ziyareti için Başbakan Erdoğan'ın da onayını aldı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas liderlerinden Başbakan İsmail Haniye ile Filistinli bakanlarla görüşmeyi de planlayan AK Parti heyetinin temasları sırasında El Fetih ile Hamas arasındaki duruma yönelik de "birlik" çağrısı yapması bekleniyor.
Heyet, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Filistin'de birlik ve barış" çağrısını Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Başbakan İsmail Haniye'ye ileteceği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:20

İLGİLİ HABERLER