Dünya
  • 26.12.2006 17:21

5 ÜLKE DEPREMLERLE SARSILDI

Tayvan'da meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin dışında, bugün Kırgızistan İsviçre, İskoçya ve Avustralya da depremlerle sarsıldı.

 TAYVAN
Tayvan'da meydana gelen çok şiddetli depremde ilk belirlemelere göre ölü ya da yaralı bulunmuyor.

Merkez üssü, Tayvan'ın güney ucundaki Hengçun'un 23 kilometre açığında bulunan depremin tüm ülkede hissedildiği belirtildi.

Tayvan Merkezi Hava Tahmini Bürosu, depremin büyüklüğünü 6,7 olarak verirken, Japon yetkililer depremi 7,2 olarak ölçtüler. Depremin ardından 6,4 büyüklüğünde bir artçı deprem olduğu belirtildi.

• İSVİÇRE
İsviçre Sismoloji Kurumu yetkilileri, ülkenin doğu kesiminde Richter ölçeğine göre 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Yetkililer, hafif depremin merkez üssünün dağlık Graubuenden kantonundaki Ilanz kasabası yakınında olduğunu söylediler.

• İSKOÇYA
İskoçya'nın güneyinde meydana gelen depremin ise Richter ölçeğine göre 3.5 büyüklüğünde olduğu bildirildi. Polis açıklamasına göre, TSİ 12.40'ta meydana gelen depremden güneydeki Dumfries ve Galloway bölgeleri etkilendi.

Bu depremin, İngiltere'de bu yıl içinde meydana gelen en şiddetli deprem olduğu kaydedildi.

• AVUSTRALYA
Bu arada, Avustralya'nın batı kıyısı açıklarında da anlık büyüklük ölçeğine göre 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. Amerikan Jeoloji Merkezine göre, yerel saatle 02.29'da 10 kilometre derinde meydana gelen depremin merkez üssü Perth kentinin 800 kilometre güneybatısında saptandı.

• KIRGIZİSTAN
Kırgızistan'ın kuzeyinde meydana gelen Richter ölçeğiyle 5,8 büyüklüğündeki depremde yaralanan ve ölen olmazken, 12 evin hasar gördüğü bildirildi.

Olağan Durumlar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yerel saatle 02.00(TSİ 06.00) civarında meydana gelen depremin merkez üssünün, Issık Kul ve Narın illeri arasında olduğu belirtildi. Ayrıca, bölgeye acil yardım gönderildiği bildirilen açıklamada, 12 evde ciddi hasar olduğu kaydedildi.

Deprem başkent Bişkek'te hissedilirken, halk panik içinde evlerinden sokaklara fırladı.


Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:20

İLGİLİ HABERLER