Sağlık
  • 22.7.2009 04:35

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR...

2 yıldır devam eden bir ilişkim vardı. Erkek arkadaşımla bir ay kadar önce ilişkiye girdik, ama benden kanama gelmedi. Erkek arkadaşımla kavga ettik ve ayrıldık. Ben ilk kez ilişkiye girmeme rağmen kanamam olmadı. Ne yapacağımı şaşırdım. Bunun sebebi ne olabilir?


Eğer hazne (vajina) kasları gevşek, rahat ve ıslak ise, erkeğin penisi (cinsel organı) kolaylıkla hazne içine girebilir. Böylece, ilk cinsel birleşme esnasında ağrı ve kanama olmayabilir. Bir kız erkek arkadaşının yanında kendini rahat ve güvende hissederse ağrı yaşanmaz. Kızlık zarının özgün yapısı bazı kadınlarda penis girişine izin verir ve birden çok defa ilişkide bulunsa bile zarda yırtık meydana gelmez. Bu tür zarlara "duhule (geçişe) müsait zar" adı verilir. Halk arasında ise "elastik zar" olarak adlandırılır. Bu durumda zar ancak normal doğum sonrasında yırtılacaktır. Bu duruma her 100 genç kızdan birinde ve belki daha fazlasında rastlanabilir. Bazı kadınlarda da kızlık zarının üzerinde yer alan damar yapıları çok az olduğundan, zar yırtılmasına rağmen gözle görülebilen bir kanama gerçekleşmeyebilir. Kızlar, erkek arkadaşlarının zorlamasıyla değil, kendi istekleriyle ve sadece kendilerini rahat hissettikleri zaman cinsel ilişki yaşamayı tercih etmelidir.


KORKMAYIN


25 yaşında bir erkeğim. Daha önce hiç ilişkim olmadı. Bir hafta kadar önce ilk kez ilişkiye girecektim, ama sertleşemedim. Bunun sebebi ne olabilir? Yeniden denesem yine aynı şey olur mu?


İlk kez ilişkiye giren erkeklerde strese bağlı olarak sertleşme kusuru görülebilir. Bu endişe edilecek bir durum değildir. Çoğu zaman sertleşmemenin nedeni başarısız olma korkusudur. Bu da kolayca halledilebilinecek bir konudur. Uzun sürerse bir psikologdan destek alınabilinir.


EŞİNİZLE KONUŞUN


43 yaşında bir kadınım. Eşim de 55 yaşında. Bir yıl öncesine kadar sorunumuz yoktu. Bir yıldır eşim bana karşı hep soğuk davranıyor ve isteksiz. Yoksa bana karşı mı soğuk. Hayatında başka kadın olmasından korkuyorum.


Çok özel durumlar dışında erkeklerde cinsel isteksizlik az görülen bir durumdur. Çoğunlukla da kısa süreklidir. Erkekler çok ileri yaşlara kadar cinsel fonksiyonlarını devam ettirebilir, hatta çocuk sahibi olabilirler. Eğer bilinen bir sağlık veya ruhsal sorunu yoksa eşinizin isteksizliğinin altında başka sorunlar olabilir. Hayatında başka birinin olup olmadığı ayrı bir konu. Bence, eşinizle bu konuyu her detayıyla konuşun.


KİŞİYE GÖRE ETKİ DEĞİŞİR


İnternette cinsel gücü artıran birçok ilacın ve besin katkılarının reklamı yapılıyor. Gerçekten etkili mi?


Cinsel isteği artırdığı tıbben ispatlanmış ve zararsız olan bir ilaç veya besin yoktur. Bu amaçla kullanılan birçok ürün vardır. Bir kişide etkili olan ürünün bir başkasında aynı etkiyi göstereceği kesin değildir. Çünkü cinsel istek çok karışık fizyolojik ve psikolojik etkilerden oluşur.


AZALTMAK GEREKİYOR


Günde 5 kez mastürbasyon yapıyorum. Azaltmak için uğraşıyorum, ama kendime engel olamıyorum. Mastürbasyon nedeniyle kendimi çok yorgun hissediyorum. Ayrıca kadınlarla ilişkiye girdiğimde erken boşalıyorum. Bu mastürbasyona bağlı olabilir mi?


Mastürbasyonda kişi bir an önce boşalmaya odaklanır. Ne kadar erken olursa o kadar iyidir. Ancak cinsel ilişkide boşalma beklenenden önce gerçekleştiğinde hem erkek, hem de kadın için sorun olur. Sık aralıklarla mastürbasyon yaptığınızda penisiniz erken boşalmaya endeksleniyor. Sonra da cinsel ilişkide sorunlarınız başlıyor. Mastürbasyonu azaltmalısınız. (takvim)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:09

İLGİLİ HABERLER